שאלה בנושא משטח וגינלי

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון

05/03/2019 | 16:19 | מאת: יעל

שלום, בבדיקת שתן תרבית נמצא pseudomonas כבר כמה חודשים. בדיקת תרבית עם קטטר היתה שלילית ולכן התבקשתי לעשות משטח וגינלי. בדף ההוראות כתוב להכניס את המטוש כמה סנטימטרים פנימה. אני בתולה וגם חוששת שאם מקור החיידק אינו הנרתיק, החיידק עלול להיכנס פנימה. האם ניתן לקחת משטח מהכניסה לנרתיק ולא מבפנים? תודה.

06/03/2019 | 10:26 | מאת: ד"ר נילי רז

שלום יעל, מבינה את חששך. לגבי הנטילה הטכנית: היות ואת מקבלת דימום חודשי, זה אומר שיש פתח בקרום הבתולין שמאפשר לדם לצאת. דרך הפתח הזה ניתן בדרך כלל להכניס טמפון למשל וגם את המטוש הצר של המשטח. בכל מקרה אם זה קשה לך - עדיך לקית מהפתח של הנרתיק בלי להכניס ממש פנימה, מאשר לא לקחת כלל. לגבי האפשרות של להחדיר זיהום מהפות לתוך הנרתיק- אם את לוקחת את המשטח אחרי מקלחת, בצורה נקיה, מבלי לגעת הרבה מסביב, תוך הסתכלות במראה - הסיכון לכך נמוך. כמו כן הייתי מבקשת תרבית צואה. בהצלחה.

מנהלי פורום גינקולוגיה ופריון