Corneal opacity

דיון מתוך פורום  קרנית העין

15/11/2016 | 11:50 | מאת: ג'ניפר

שלום, לפני כשבועיים התחילה לי דלקת בעין שמאל ומספר ימים לאחר מכן גם בעין ימין במיון נקבע כי יש לי דלקת לחמית ויראלית קיבלתי דקסמיצין לייטירס, מאחר ועברו 7 ימים ולא היה שיפור בחזרתי למיון הוחלף הטיפול לאופלוקס וטיפות רפרש והפעם נאמר כי הדלקת היא חיידקית. אתמול נפגשתי שוב עם מומחה עיניים. ממצאים בשתי העיניים: עפעפיים תקינים, לחמית גרויה /-, בפורניקס התחתון שאריות ממברנות. קרנית תסנינים תת אפיתליאליים מרובים. לשכה קידמית עמוקה ושקטה, אישון RRR , קשתית שלמה. עדשה זכה. קוטב אחורי שטוח, מקולות תקינות, כלי דם תקינים, דיסקות CDR~0.2 עם גבולות חדים. אבחנות Conjunctivitis, unspecified Corneal opacity and other disorders of cornea - s/p conjunctivitis בסיכום נכתב תמונת סקוולה של דלקת לחמית ממברנוטית, ככל הנראה אדנווירלית. טיפות לוטמקס 3 פעמים ביום למשך שבועיים וביקורת בעוד שבועיים. אני ממש לחוצה מאחר ויש טישטוש בחדות הראיה האם זה יעבור והאם ניתן לקבל הסבר מדוייק יותר ?

דלקת לחמית וירלית עלולה לגרום ליצירת קרומים (ממברנות ) הדבוקות ללחמית בצד הפנימי של העפעפיים . קרום זה משפשף את הקרנית, פוצע אותה ולכן תחושת הכאב או גוף זר בעין . הטיפול הוא בקילוף הממברנה וטיפות סטרואידים. יש לחזור על הקילוף מידיי מספר ימים

מנהל פורום קרנית העין