טשטוש בראייה לאחר דלקת ויראלית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

05/09/2016 | 06:17 | מאת: גילי

שלום פרופ' צדוק, כשבוע לאחר דלקת ויראלית חריפה - נשאר טשטוש בראייה. האם ללא טיפול הבעיה חולפת, האם עלולה להחמיר? האם עצם הטשטוש ללא טיפול גורם נזק בלתי הפיך לעין, או שכדאי לחכות ורק אז לטפל? תודה רבה לך

עכירות בקרנית לאחר זיהום וירלי בדרכ אדנו וירוס עלול לגרום להופעת עכירויות בקרנית. עכירויות אלה עשויות להעלם לבד עם הזמן. אם יש עכירויות במרכז הקרנית הגורמות להפרעה בראיה אז כדאי לשקול טיפול בטיפות סטרואידים. הבעיה שהטיפול ממושך מאוד חודשים-שנים במינון הולך ויורד ויש צורך במעקב צמוד של רופא עיניים לוודא שהלחץ בעין לא עולה ולא מתפתח קטרקט כתוצאה משימוש ממושך בטיפות סטרואידים

מנהל פורום קרנית העין