חסימה בדרכי דמעות

דיון מתוך פורום  קרנית העין

25/09/2007 | 15:20 | מאת: אורלי

לביתי בת ה חצי שנה יש חסימה בדרכי הדמעות כך שכל הזמן יש לה הפרשות צהובות שיוצאות מזוית הפנימית של העין. אני מקפידה לעשות מסג'ים ולנקות את העיניים עם תה קמומיל רופאי עיניים ידועים אמרו לי שאין מה לעשות רק לחכות לגיל שנה ואין טעם לשים אנטיביוטיקה כי אז נפתח זנים עמידים האם יכולה הקרנית להפגע לאורך זמן? האם הראיה יכולה להפגע? למה מחכים עד גיל שנה?

בכ 95% מהילדים הניקוז יפתח ספונטנית ללא צורך בהתערבות. לכן צריך סבלנות לחכות אין צורך בטיפול אנטיביוטי קבוע עקב סעכון לעמידות לא ברור עד כמה המסגים עוזרים סבלנות

21/11/2007 | 18:43 | מאת: שרון

בני בן ה-3 סובל מדמעות בתוך העין חורף שעבר היה ביום יום. אם כי בקיץ הבעיה נעלמה כיום שחזר החורף אלינו שוב מתחילה עינו להיות רטובה אולם לא במהלך כל היום. לפי אבחנה של הרופאה מהתרשמות של חצי דקה, אמרה שיש לו חסימה בדרכי הדמעות. עשתה לו בדיקת ראיה שתוצאותיה היו מצויינות. אבקש תגובה נוספת על פי הנתונים שהסברתי

מנהל פורום קרנית העין