דלקת לחמית+אדינו וירוס+אנלפטראטים תת אפתליאלים בקר

דיון מתוך פורום  קרנית העין

11/10/2015 | 15:25 | מאת: אבי

דלקת לחמית+אדינו וירוס+אנלפטראטים תת אפתליאלים בקרנית שלום לפרופסור, אני בן 23 ברי בדרך כלל בתאריך 20.9 הגעתי לרופא עיניים לאחר מספר ימים שאני מתלונן על אודם הפרשות ואי נוחות בעין שמאל, ממצאי הבדיקה: עפעפיים: בצקת קלה, הפרשות לחמית: ג+ הפרשות תגובה פוליקולרית, ללא גוף זר קרנית:זכה לאחר בדיקה של רופא עיניים, נאמר לי כי ישלי דלקת לחמית חריפה משמאל, אדינו, ללא מעורבות קרנית, וטופלתי ב gentil ו fml במשך השבוע חל שיפור ולאחר כ4 ימים חלה דמעת בהחמרה + הפרשות בעין כ 3 ימים, לאחר בדיקת רופא עיניים בתאריך 26.9 ממצאי הבדיקה: עפעפיים: בצקת קלה, הפרשות לחמית: ג+ הפרשות תגובה פוליקולרית, ללא גוף זר קרנית: תסנינים תת אפיתליאליים הוסבר לי שוב שמדובר בדלקת לחמיתית והתחילו לתת לי שימוש ב: אופלוקס X4 סטירודקס X 4 ומקסיטרול לילה כמו כן לאחר כשבוע בתאריך 3.10 המשך התלוננות על אי נוחות ותחושת יובש בעין שמאל ממצאי הבדיקה: עפעפיים: בצקת קלה, הפרשות לחמית: ג+ הפרשות תגובה פוליקולרית, ללא גוף זר קרנית: תסנינים תת אפיתאליאליים הוסבר לי כי אכן יש מעורבות של הקרנית בתסנינים תת אפיתליאליים הומשך טיפול בסטירודקס X8 ואופלוקס X4 לאחר מכן היית עוד ביקורת באריך 7.10 עדיין יש לונות על טשטוש ראייה אך יש שיפור בכאבים הפרשות ואודם, ממצאי הבדיקה: עפעפיים: תקין לחמית: שקטה +- תגובה פוליקיולארית עדינה, פטכיות מינימאליות קרנית: זכה אנפלטראטים תת אפתליאליים בקרנית, ללא צביעה לחץ : applanation 12 הומלץ לי המשך טיפול בסטירודקס 6-X8 ו נוזל דמעות gentil לפי הצורך השאלות שלי הם א)למה גורמים הסטרואידים?והאם הם מזיקים בשלב מסויים? ב)מהם התסימינים שמחייבים חזרה לבדיקת רופא עיניים? ג)ושאלה אחרת שמטרידה אותי היא שכל בוקר אני קם עם צורת ראייה שונה, פעם רואה טוב יותר פעם רואה מטושטש טיפה, כתוצאה מנמה זה נגרם? ומה הטיפול? תודה מראש אני בלחץ !!

התסנינים הנ"ל בקרנית הם תוצאה של תגובה חיסונית לחלקיקי וירוס הנמצאים בקרנית. אם התסנינים לא במרכז הקרנית ולא מורידים ראיה כי אז לא צריך טיפול. אם התסנינים משפיעים על חדות הראיה או גורמים לסינוור כי אז יש לטפל בטיפות סטרואידים לאורך חודשים רבים תוך ירידה איטית מאוד במינון הטיפות. ניתן להתחיל בסטרואיד חזק ולעבור לסטרואיד חלש יותר . הבעיה עם טיפול ממושך בסטרואידים זה תופעות הלוואי: קטרקט (עכירות של העדשה בעין) , ועליית לחץ תוך עיני (גלאוקומה) . לכן , חובה מעקב הדוק של רופא עיניים גם אם אין לך תלונות. הטישטוש בבוקר עלול לנבוע מהעכירויות בקרנית

מנהל פורום קרנית העין