עיניים יבשות ותחושה של דלקת

דיון מתוך פורום  קרנית העין

07/10/2015 | 15:29 | מאת: סי

שלום, עקב יובש בעיים ובפה וכן כאבי פפרקים שהגיעו עול לפני היובש בעניים הייתי אצל ופא עניים שנתן טיפול בטיפות סטרואידיות למשך חודש אשר הקלו. ועכשיו עלי לשים שיפטת ליובש כל שעה. למען המושג לא הבנתי מה יש לי הוא רק אמר לי עיין יבשה DRY EYE SYNDROME הבדיקות: MIKED INF SPK- קרנית בשני העניים . APPLANATION 13 MM-HG KJ לחץ גם בשני העניים. LOW BUT - אין צביעה לגבי שני העניים ושוב כתב APPLANATION 13 MM-HG KJ - KJ. בשני העניים. איפיון SJOGRENS SYNDROME ו - DRY EYE SYNDROM/ ביקש להגיע שוב למעקב עוד חודש ואם יש שינוי ראיה להקדים את התור. השאלה שלי שלא הבנתי בכלל מה יש לי אם אפשר קצת הסבר ? תודה

יובש בפה, עיניים , נרתיק וכאב פרקים אופייני למחלה בשם סיוגרן. זו מחלה בה הגוף תוקף את עצמו. ברדכ יובש קשה ויש לטפל בהרבה תחליפי דמעות ותן מידיי פעם להוסיף טיפול בטיפות עיניים סטרואידים לזמנים קצרים (אלה יכולים לגרום לקטרקט וגלאוקומה לכן חייב מעקב) וניתן לנסות טיפות רסטזיז (הן בסל לחולים עם סיוגרן. אם זה לא עוזא אז ניתן להוסיף סרום (טיפות שמכינים מהדם), או לסגור את פתח ניקוז הדמעות . את מוזמנת קרוא על יובש באתר שלי davidzadok.co.il

10/10/2015 | 12:05 | מאת: סי

רציתי גם לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקות ואכן יש לי תשובות חיוביות לANA אבל לא סיוגרן אבל עפ"י מה שאני קוראת סיגורן מאוד מתאימה למה שאני מרגישה.

מנהל פורום קרנית העין