זיהום ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  קרנית העין

11/11/2020 | 22:01 | מאת: ניב

אני בן 32 מרכיב עדשות כבר 14 שנה. עד לפני שש שנים הייתי על עדשות רכות דו שבועיות. בעקבות זיהום קל בקרנית לפני 6 שנים שבו טופלתי עם ויגמוקס , בחרתי לעשות שימוש ביומיות. מאז משתמש ב moist. לפני שנה שוב היה לי זיהום בקרנית, טופלתי עם ויגמוקס וסטרואדים . והכל בסדר. חזרתי מאז להשתמש אבל אני בחשש תמידי. אני מקפיד מאוד (לא מתקלח לא רוחץ ביום רוחץ ידיים, לא נרדם אפילו לשנייה עם העדשות) העדשות עוזרות לי ונוחות לי מאוד גם כשאני משחק עם הילדים, עושה ספורט, מטייל ושדה הראייה בכלל . השאלה שלי היא כזו, האם עליי להפסיק להשתמש בעדשות ? אני פשוט בחשש תמידי לזיהום נוסף. הרופאה לא אמרה לי להפסיק רק להקפיד אבל גם לפני האירוע האחרון די הקפדתי אולי רק התקלחתי איתם. . האם העין שלי מועדת לפורענות יתר על המידה ?

כדאי להיבדק עי רופא עיניים לברר האם יש לך דלקת בריסים שהיא הגורם לזיהום בקרנית.

מנהל פורום קרנית העין