לחץ על העין לצורך טיפול בבלפריטיס ובפסוריאזיס מעל העפעף

דיון מתוך פורום  קרנית העין

18/05/2019 | 19:00 | מאת: עודד

שלום, אני סובל כבר שנים מבלפריטיס, הפתרון שמצאתי בהתייעצות עם הרופא המטפל הוא לחפוף את הריסים עם שמפו תינוקות מדי יום וזה באמת עוזר מאוד, בנוסף מדי פעם (אחת לשבועיים בערך) יש לי פסוריאזיס בשקע שמעל העפעף העליון (כלומר בשקע שבין הגבה לעפעף) ואני משתמש במגבון עיניים כדי לנסות ולנקות את המקום, אני משתדל לעשות את שני הדברים בעדינות אבל ברור שאני מפעיל לחץ מסוים על העין (לפעמים ל-2-3 דקות סה"כ) ולפעמים לוחץ קצת יותר כדי שהפסוריאזיס ירד. האם טיפול כזה לא יזיק/יפגע לי בעין/בראיה לטווח הארוך בצורה כלשהי? אני בחור צעיר וחייב להגיד שזה מעסיק אותי מאוד. תודה רבה

אפשר למרוח משחת מקסיטרול על עור העפעפיים פעם ביום לזמן קצוב על מנת לטפל בדלקת העור. אם אתה זקוק לטיפול ממושך ניתן למרוח משחת פרוטופיק על העפעף. את הריסים כדאי לנקות עם שמן עף התה . יש תכשירים מסחריים המכילים שמן עץ התה 5% . יש תכשיר של 12% שצריך לרקוח. תברר עם הרופא שלך

מנהל פורום קרנית העין