דלקת בעין שפגעה בקרנית

דיון מתוך פורום  קרנית העין

17/09/2007 | 20:36 | מאת: אמנון

שלום: מזה כשבועיים סובל מדלקת בעין, כנראה ויראלית, למרות שמקבל גם טיפול אנטיביוטי וגם ססטרואידים: משחת במקסין, טיפות אופטי ג'נטה וטיפות מקסידקס. בימים האחרונים עכירות בראייה בעין הדלוקה, למרות שיפור במצב הדלקת. הדיאגנוזה שנקבעה שכנראה הדלקת השפיעה על הקרנית. שאלתי: האם זה רברסבילי? האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר טישטוש הראייה בעין (אין זה קטרקט, כי עברתי כבר ניתוחי קטקרט לפני כשנתיים). תודה.

נקודות עכירות בקרנית בעיקבות דלקת עיניים וירלית הינה תופעה ידועה . עכירות זו עשויה להעלם לאורך זמן ללא טיפול אך מאחר והיא מלווה בירידה בראיה ניתן לשקול טיפול בטיפות עיניים על בסיס סטרואידים לשם האצת העלמות העכירויות אך הטיפול עלול להיות ממושך מאד מאחר והעין מפתחת מעין תלות הטיפות המתבטת החזרת העכירויות בקרנית עם הפסקת הטיפול בטיפות הסטרואידים . על כן יש להשתמש בטיפות לאורך זמן לעיתים מספר חודשים עם ירידה איטית במינון. לסטרואידים תופעות לוואי בעיניים כגון עליית לחץ תוך עיני או קטרקט לכן כדאי לטפל בסטרואיד שנוטה פחות לגרום לתופעות הנל לדוגמא FML

07/05/2008 | 00:47 | מאת: יורם קליין

קראתי מספר תשובות של רופאים על כך,וכן הייתי אצל רופאי- עניים. הבנתי שתי גישות:1-מתן סטרואידים. 2-לתת לזה לעבור ללא מתן סטרואידים,לתת למערכת החיסונית לעבוד,אפילו שזה מתמשך לזמן רב,משום שזה טוב ויעיל יותר לעין.[ללא סטרואידים]. על-פי אבחנה נאמר לי שיכול להיות זמן רב. הטישטוש מפריע ומשבש את התפקוד היומי שלי. --אני שואל- מה העצה שלכם לגבי הנ"ל? תודה לכם. י.קליין.

מנהל פורום קרנית העין