כלמידיה האם גיליתי בזמן

דיון מתוך פורום  אבחון וטיפול במחלות מין

18/07/2020 | 00:59 | מאת: נעמה

אובחנתי באמצעות בדיקת pcr שיש לי כלמידיה, הבדיקה בוצעה בעקבות כחודשיים שבהם השתן שלי היה עכור (תאי דם לבנים ואדומים בשתן) וסבלתי מכאב שורף צורב אך נסבל בבטן התחתונה ומעל איבר המין שלי, לבעלי לא היו סימפטומים. איך אני יודעת אם גיליתי את המחלה בזמן או שכבר הסתבכתי איתה? ההדבקה מבעלי היתה רק לפני חודשיים שהחלו התסמינים או שייתכן שזה קרה הרבה לפני כן וזה רק התפרץ עכשיו? ואם כן, ייתכן שבזמן שלא היו תסמינים החיידק גרם לנזק ברחם בשחלות ובחצוצרות? בבדיקת רופא נשים לפני כשלושה שבועות נאמר לי שאין לי דלקת באגן, אבל הרופא עשה רק אולטראסאונד והסתכל עם פנס על הפתח למטה. האם זה יכול להרגיע אותי שחיידק הכלמידיה לא הספיק לגרום לי לנזק של דלקת ברחם, בשחלות ובחצוצרות? או שאי אפשר לדעת? יכול להיות שהחצוצרות נפגעו למרות שלא היתה דלקת באגן אלא רק בשתן? שאלה אחרונה- אני כבר לוקחת במשך 5 ימים דוקסילין פעמיים ביום ותסמיני המחלה לא עברו בכלל, זה אומר שהתרופה לא יעילה או שדרוש עוד זמן? (אני צריכה לקחת דוקסילין במשך 10 ימים). ובמידה ויש חס וחלילה דלקת ברחם בעקבות הכלמידיה, הדרך לטפל בה היא אותה אנטיביוטיקה או שדרוש טיפול אחר? תודה

1. קשה מאוד להעריך את זמן ההדבקה לפי הסיפור שלך. כלמידיה גורמת להדבקיות ולסיבוכים אם מדובר בזיהום כרוני כולל PID. אני מבין שהאולטרסאונד לא גילה. האם הבדיקה הגניקולוגית של הרופא מצאה רגישות בתנועת הצוואר? אם לא קרוב לוודאי שלא הייתה פגיעה בחצוצרות.(עם כי לא ניתן לשלול זאת במאה אחוז) 2. הסימפטומים לא חולפים מיד זה לוקח מעל שבוע. וכדאי להיבדק שנפטרת אומנם מהחיידק

19/07/2020 | 12:43 | מאת: נעמה

תודה על התשובה המועילה. בבדיקה הגיניקולוגית הרופא רק אמר לי שהכל תקין ושכאבי הבטן התחתונה שלי לא נובעים מהאגן והחזיר אותי לרופאת המשפחה. לדעתך אם היתה רגישות בתנועת הצוואר הוא היה אומר לי או שזה נושא שנחשב לא תקין רק במקרה של כלמידיה? בנוסף, איך אני יודעת אם יש לי זיהום כרוני או רגיל? דרך בדיקת רופא נשים או שזה תלוי בזמן שעבר מההדבקה? הזמן המקסימלי שעבר מההדבקה הוא שנתיים ו11 חודשים והזמן המינימלי הוא חודשיים וחצי. מעבר לנטילת האנטיביוטיקה ובדיקת pcr חוזרת, האם ישנן בדיקות נוספות או טיפול נוסף שאתה ממליץ עליו?

מנהל פורום אבחון וטיפול במחלות מין