הברגה לקויה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

08/07/2013 | 23:50 | מאת: דייויד

אני נמצא בעיצומו של טיפול שיניים ארוך.הגעתי לשלב האחרון כמעט של בניית מבנים על השתלים.במקבץ של שלושה שתלים הצליח הרופא המשקם להכניס ברגים של המבנה רק לשני שתלים. בשתל השלישי ההברגה כנראה היתה לקויה ולאחר שביום ששי האחרון הסיר את הכיפה ממנה לא הצליח להבריג את בורג המבנה לתוך השתל. מחר אני צריך להגיע למרפאת הרופא שביצע את ההשתלות כדי שינסה לךהבריג אבל לא נראה לי שיצליח. האם אין מכשיר שיכול לחרוט הברגה חדשה בתןך השתל,בדומה נניח להבדיל, כמו שיש לשרברב שחורט הברגה בתוך צינורות מים.ברור לי שהשתל עשוי מטיטניום ואולי זה בלתי אפשרי. השתל הנל הוא אחורי לגמרי האם ניתן לןןתר עליו ולעשות את המבנה רק על שני שתלים? האם הדבר יפגע ביציבות הגשר? והשיקום? האם אפשר בניתוח להוציא שתל ולהשתיל חדש? האם יש אחריות על השתלים? אני ממש נבוך ומוטרד ...\ אודה על תשובה מהירה

שלום דייויד הברגה לקויה בשתל היא דבר נדיר ויתכן שמדובר בבעיה אחרת אשר מפריעה להבריג את המבנה או האביזר הפרותטי כמו רקמת חניכיים או עצם שמפריעה.טוב עשה הרופא ששלח אותך בחזרה אל הרופא המשתיל. אני מניח שהבעיה תיפתר.

09/07/2013 | 23:11 | מאת: דייויד

מנהל פורום שתלים דנטליים