שאלה בנושא שתל שהופעל עליו לחץ חזק והאם יתכן שזז

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

11/05/2013 | 10:57 | מאת: קורל

שלום רב, ברצוני לשאול האם ניתן כשמכניסים גשר חדש בכוח להזיז את השתל למרות שנקלט? אם שתל נקלט והצילומים הפנורמיים מראים שהכול תקין אם ההכנסה בכוח גרמה לשתל לזוז האם זה יכול להיות המקור לכאבים יומיומיים במשך חודשים? רופא השיניים הכניס לפי בכוח גשר שהתעקם (אחרי עבודה במעבדה) מעל שתל. מאז היו לי כאבים חזקים שהגיעו לרקה והיום אחרי 8 חודשים פחתו מעט הכאבים אך עדיין קיימים מדי יום. אודה לך מאוד באם תוכל לענות לי בהקדם האפשרי. בברכה, ותודה מראש

קורל שלום ככלל אין צורך בהפעלת כוחות בהכנסת גשר או כל שחזור אחר על גבי שתלים.במידה ושתל אכן נקלט אין הגשר יכול לגרום לתזוזה שלו.במידה והשתל אינו נקלט או בשלבי קליטה הרי שהפעלת כוח אכן יכולה לגרום לתזוזה.ספציפית איני יכול להתייחס מבלי שראיתי את המקרה.

מנהל פורום שתלים דנטליים