ייעוץ השתלת שיניים

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

04/02/2013 | 19:07 | מאת: רונית

שלום דוקטור. עקרו לי לפני 4 שנים שיניים 36.37. במהלך השנים שן מספר 27 ירדה לי עד לחניכים. הייתי בייעוץ היום ונאמר לי שההמלצה היא לעשות רק שתל בשן מספר 36 ואם ארצה בכל אופן 2 שתלים אז יצטרכו לעשות לשן מספר 27 טיפול שורש וכתר. והרופא אמר שחבל לי על הכסף. לשאלתי האם השיניים הסמוכות יינזקו או יתעקמו אם נעשה שתל אחד. נאמר לי חד משמעית שלא. האומנם נכון הדבר? אפשר לסמוך על זה? השיניים הסמוכות טיפה התעקמו ואני חוששת שהם ימשיכו להתעקם כי כן צריך 2 שתלים. מה אתה ממליץ? תודה מראש

שלום רונית קשה לי לתת לך תשובה חד משמעית מבלי שראיתי את התמונה הקלינית אך לפי תיאורך לא ניתן לשקם את שתי השיניים מבלי ל"החזיר" את שן 27 למקומה וזאת על ידי הקטנתה וביצוע כתר עליה.מן הסתם זה יחייב טיפול שורש. לא נגרם נזק לשיניים אחרות מחסר של שן טוחנת אחורית.

מנהל פורום שתלים דנטליים