שתלים

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

14/12/2012 | 09:19 | מאת: נטע

בצילום פנורמי הרופא ראה שיש 9 מ"מ עצם ושם את הבורג המתאים במקרה זה. לאחר ששם את השתל צילם שוב צילום פריפקיאלי ואז ראה שיש 13 מ"מ עצם ואמר שיכול היה לשים בורג ארוך יותר. מה זה אומר? ככל שהבורג ארוך יותר זה יותר יציב או מחזיק יותר זמן? האם לא ראוי היה לעשות צילופ פריפקיאלי לפני השתלה ביחוד שהצילום הפנורמי היה לא ממש ברור?

14/12/2012 | 16:01 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום נטע כמובן שאיני יכול לענות במקום הרופא המטפל אך כנראה שהמדידה וההערכה של הרופא המטפל היתה שגוייה.ככלל עדיף שתל ארוך ככל שניתן בכדי להבטיח יציבות לעומס לאורך זמן.

מנהל פורום שתלים דנטליים