אלטרנטיבה לעקירה ושתל

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

25/07/2012 | 23:54 | מאת: רוני

שלום, בצילום של שן 47 (שן עם כתר,עברה טיפול שורש) התגלתה דלקת בקצה השורשים, הוחלט על חידוש טיפול שורש. בעת הביצוע הרופא בישר לי שיש סדק בשן וכיב במרווח 47,48 ולא המשיך בפתיחת התעלות. הוסבר לי שאין מנוס מלעקור את השן ויש לי בחירה בין גשר לשתל. שאלתי הראשונה: האם יש דרך/סיכוי להציל את השן ולטפל בדלקת? שאלה שנייה: במידה ושתל הוא הכיוון המומלץ, מה התהליך וכמה זמן הוא אורך? (קראתי בפורומים שונים על זמנים בין שבוע לשנה וחצי, השתלה מיידית/השתלה עם המתנה עד לריפוי העצם אחרי העקירה) מה המצב העדכני בנושא? אודה על תשובתך, רוני

05/08/2012 | 09:59 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום רוני באם אכן אובחן סדק בשן הרי שאין אלטרנטיבה אחרת מאשר לעקור את השן.לגבי תהליך ההשתלה - הדבר מאוד אינדיבידואלי ותלוי בגורמים שונים שיכולים להשפיע על משך הטיפול כמו הצורך במילוי עצם,השגת יציבות ראשונית של השתל ועוד.על הרופא המטפל להחליט ולידע אותך על משך הטיפול.

מנהל פורום שתלים דנטליים