סוגי צילומים

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

12/08/2007 | 10:52 | מאת: ליר

שלום מעוננית לעשות צילומי שיניים כוללים על מנת לישמור לעצמי את הצילומים ועמם ל'טייל' בין רופאי השונים לקבלת יעוץ . (כידוע רופאי השיניים שומרים לעצמם את תיק המטופל) . יש לי כתרים ישניים וחוסר בשיניים בודדות וכנראה גם ניסגה של עצם /חניכים שגורמת להתרוממות הגשר בן לא מעט שנים. שאלתי היא: איזה סוגי צילום עלי לבצע פאר-פיקלים, צילומי CT, סטטוס רנטגני של השניים? אך לדעת מה צריך ומה לבקש? יום טוב

13/08/2007 | 08:24 | מאת: דר' זיו מזור

ליר שלום לפי דברייך קיימות בעיות הן של חניכיים והן של חסר שיניים. המלצתי היא לבצע 2 סוגי צילומים. האחד-צילום סטטוס פריאפיקלי הנותן תמונה מדוייקת ואבחנתית של מצב כל שן ושן מבחינת עששת ותמיכת עצם וצילום שני פנורמי הנותן תמונה כללית של 2 הלסתות ומספק מידע ראשוני לגבי כמות העצם הקיימת לצורך ביצוע שתלים עתידיים. המידע היחיד שיחסר בצילומים אלה הוא רחב הלסת שיכול להתקבל באמצעות תצלום סיטי.אינני ממליץ לבצע תצלום סיטי בשלב זה אלא רק לאחר שיוחלט שאכן את זקוקה לו.

מנהל פורום שתלים דנטליים