כתר או שתל?

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

10/08/2007 | 19:36 | מאת: ליר

שלום! יש לי כתרים (גשר) בני 17 שנים שכנראה על פי המצב הקיים זקוקים כבר לחלפה ביניהם באמצע חסרה לי שן ועל למעשה נבנה גשר בזמנו. שאלתי היא: האם אני צריכה לעשות שתלים במקום או כתר.גשר חדש מה עדיף מה צריך ולמה? תודה מליר

11/08/2007 | 14:05 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום ליר לפי תיאור המצב ואם אכן יש צורך בהחלפת הגשרים נראה לי שהפיתרון הקל ביותר הוא החלפתם בגשרים חדשים.במידה ולא היו קיימים גשרים נראה לי שפתרון של שתלים היה האפשרות המועדפת. יתרון נוסף בביצוע שתלים הוא אפשרות ניקוי טובה יותר מאשר גשר המחייב הגיינה קפדנית יותר תוך סילוק שיירי מזון המצטברים תחתיו. בכל אופן תשובה סופית ונחרצת יכולה להינתן רק לאחר בדיקה קלינית של אותם האזורים.

מנהל פורום שתלים דנטליים