מנשך יתר

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

09/08/2009 | 12:37 | מאת: איתמר

שלום, מיום רביעי ועד היום אני סובל מכאבים חזקים מאוד בשן 37, שן עם כתר וטיפול שורש מלפני 8 שנים. הייתי אצל רופא שיניים והוא אמר שיש לי דלקת באזור וצריך ח.ט.ש לשן זו.קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה (אוגמנטין) וכדורים להפגת הכאבים.זה בקושי עזר. היום (יום א') הייתי אצל רופא שיניים אחר, והוא אמר לי שאין לי דלקת, ולא צריך ח.ט.ש בכלל, ומי שטען שיש לי דלקת הוא "בכלל לא רופא שיניים". הוא טוען שיש לי מנשך יתר במקום וזו הסיבה לכאבים, השחיז לי קצת את הכתר וגם את השן המקבילה בלסת העליונה, וראה זה פלא, אני יכול ללעוס ולנשוך במקום. עדיין יש לי כאבים, אך מופחתים. השאלות שלי הן כדלקמן: 1. האם מנשך יתר אכן גורם לכאבים כל כך חזקים, ומהם שיטות הטיפול במידה וההשחזה שביצע לי הרופא לא תעזור? 2. איך אני אמור לסמוך על רופאי השיניים שיאבחנו לי את הבעיה במדוייק לאחר סיפור שכזה? תודה רבה

14/08/2009 | 14:41 | מאת: ד"ר זיו מזור

איתמר שלום די מוזר שמנשך היתר יגרום לכאבים עזים שכאלו אלא אם כן הסיבה למנשך היתר היא שגורמת לכאב.נראה לי שאכן קיימת בעיה בשן מסוימת שבעטיה נגרם מנשך היתר. עליך לפנות לרופא לבדיקה יסודית ובאם יש צורך לקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה.

מנהל פורום שתלים דנטליים