דלקת בחניכיים ובחיך אחרי חשיפה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

17/06/2009 | 10:57 | מאת: מורן

שלום רב לפני כשלושה שבועות עשו לי חשיפה של 2 שתלים. שתל אחד בשן צנטרלי מצד ימין לפה ועוד אחד תוחנת באותו הצד. הרופא לא נתן לי כלום אחרי זה ואמר לי רק לגרגר עם מי מלח. אחרי כשבוע לפני הוצאת תפרים התחילו לי כאבים בצד שמאל של הפה מהגרון שהקרין גם לאוזן וכששאלתי את הרופא אז הוא אמר שזה לא קשור בכלל כי את החלשיפה עשה בצד ימין. בכל מקרה קיבלתי מרופא משפחה אנטיביוטיקה שדיי עזר לי. לפני כמה ימים שוב התחילו לי כאבים בצד שמאל והפעם התנפח לי חצי חייך וגם קצת מחוספס שם. אציין שיש לי גם גשר על השיניים כבר שנתיים ובאותו האיזור יש טבעת על אחת התוחנות. אולי הוא הגורם לזיהום ולכאבים וזנ לא קשור בכלל לחשיפה מלפני שלושה שבועות. זה פשוט התחיל ממתי שעשו לי אז אני פשוט קישרתי לזהנ. אולי יש דלקת חניכיים בכל החניכיים .אודה על עזרתך והאם כדאי להמשיך לקחת אנטיביוטיקה.ביקור רופא רק בעוד כשבוע. הוא לא יכול לקבל לפני כן.

17/06/2009 | 13:18 | מאת: ד"ר זיו מזור

מורן שלום לפי תיאורך אכן אין כנראה כל קשר בין החשיפה לכאב והנפיחות בצד שני.מקור הבעיה כנראה באחת השיניים שם ועלייך לגשת לברור אצל הרופא המטפל. באם התחלת אנטיביוטיקה הייתי ממשיך בלקיחתה למשך כשבוע.

17/06/2009 | 14:15 | מאת: מורן

כלומר האם הרופא לשתלים יכול או יותר נכון רוצה להתעסק עם זה?. כי הוא לא ממש התייחס בפעם שעברה ולא בדק אם יש בעיה או לא. האם עדיף אולי ללכת לרופא שיניים כללי? תודה מראש

מנהל פורום שתלים דנטליים