כאב אחרי השתלה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

17/07/2008 | 07:11 | מאת: מיכל מהמרכז

ד"ר מזור שלום רב!!! עברתי השתלה של שני שתלים לפני חודש. השתלים הם במקום של שתי טוחנות תחתונות. (אחת מכל צד). עד להשתלה המקום היה זמן רב ללא שיניים. (כ-20 שנה). ההשתלה עברה פחות או יותר בסדר. אם כי היתה נפיחות, קצת חום וכאבים. טופלתי באנטיביוטיקה וכעבור שבוע עברו הנפיחות והחום. יחד עם זאת, מה שקורה היום, וזה כבר חודש מאז ההשתלה, שיש לי כאבים בחניכיים. אינני יכולה ללעוס שום דבר על השתלים (אין עדיין שיקום עליהם) ויש לי כאבים חזקים כאשר אני מנסה ללעוס משהו ולו הרך ביותר (לדוגמא, ענבים). כאשר אני בכל זאת מנסה יש לי אחר כך כאבים בכל החניכיים התחתונות, גם לא במקום של ההשתלה. אני רוצה להדגיש שאין במקום פצעים ואני גם דואגת לשטוף בכל מיני תכשירים ואפילו מרחתי ג'ל להקלה. שאלתי היא האם המצב יכול להצביע על כך שהשתלים בעצם לא נקלטים? האם זוהי תופעה מוכרת? אם כן מתי היא חולפת ואיך אוכל להקל על המצב ולתרום לשיפור? בתודה גדולה מראש.

19/07/2008 | 20:48 | מאת: ד"ר זיו מזור

מיכל שלום האם קיימת רגישות למגע במקום ההשתלה? המבחן הפשוט ביותר הוא לבדוק עם האצבע וללחוץ מעט על מקום השתל.במידה וקיים כאב יש להיבדק שכן לאחר פרק זמן ארוך לאחר ביצוע ההשתלה הייתי מצפה שהמקום יהיה שקט לחלוטין. יהיה צורך בביצוע תצלום רנטגן על מנת לסייע באבחנה הסופית.יחד עם זאת עדיין מוקדם להסיק מסקנות לפני שבוצעה בדיקה מקצועית.

20/07/2008 | 13:38 | מאת: מיכל

ראשית, תודה על תשובתך. בהתיחס אליה- כמה זמן אחרי השתלה נחשב ארוך (גם אם ניקח בחשבון שזמן הוא עניין אינדיבידואלי)? ועוד- כתבת שהכאב לא בהכרח מצביע על כשל של השתלים. על מה אם כן עלול להצביע הכאב ומה ניתן לאשש בצילומי רנטגן? שוב תודה רבה.

מנהל פורום שתלים דנטליים