עקירה ושתל ביחד

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

27/04/2008 | 14:44 | מאת: שלומית

שלום, שן מספר 37 שעברה בעבר הרחוק טיפול שורש, והיתה מכוסה בכתר במשך שנים , נשברה כעת ויש לעקרה. אני מתכוונת לגשת לכירורג פה ולסת לבצע את העקירה, ולא ברור אם זו תהיה עקירה רגילה או כירורגית. רופא השיניים שלי חושב שאפשר וכדאי להשתיל שתל מיד לאחר העקירה, ובהמשך לבנות כתר. האם מקובל ורצוי לעשות את שתי הפעולות באותה ההרדמה ? תודה

28/04/2008 | 14:52 | מאת: ד"ר זיו מזור

שלום שלומית אכן נהוג לבצע עקירה ושתל מידי בתנאי שאין במקום דלקת אקוטית.ביצוע התהליך יחד עם העקירה מחייב מיומנות כרורגית טובה ומונע את ספיגת העצם המתרחשת לאחר עקירת השן.כמובן שביצוע שתל/שתלים מותנה בתכנית הטיפול כלומר האם מספיק שתל אחד או שניים וכו'.

23/06/2008 | 12:32 | מאת: אסתר

שלום רב! לפני 18 יום עברתי עקירת 2 פרמולרים- 44+45. מיד הכניסו לי שתי שתלים במקום. תוחנות כבר לא היו, נעקרו מזמן. באותה הפעולה שתלו לי עוד שתל מאחור, כביכול כתוחנת. נתנו לי אנטיביוטיקה - אוגמנטין 875X 2 ליום, לעשרה ימים. זה לא עזר הכאב עדיין קיים. מעיר אותי בלילה. במישוש יש "גולה" על עצם הלסת התחתונה. עד היום אני זקוקה לכדורים נגד כאבים כל 3-4 שעות. הרופא השיניים (לא הכירורג שעקר ושתל) - אמר תחכי יהיה בסדר. לאחר שסיימתי את האנטיביוטיקה ועברו שבועיים, ניגשתי לרופא שוב. (לא יכולה לאכול ולא לישון). הוא נתן לי שוב להתחיל לקחת אוגמנטין+מטרוג'יל (לחיידקים אנאיירובים). האם זה יפתור את הבעיה? והייתכן שלאחר כ"כ הרבה זמן עדייו יש כאב חד בתוספת "הגולה" על עצם הלסת חשים אותו מבחוץ. יש לציין שנעשה צילום והשתלים ממקומים ישר ובמקום! רב תודות, אסתר שאלתי היא - להמשיך עם שתי סוגי האנטיביוטיקה ולחכות. או ללכת להתיעץ עם כירורג?

מנהל פורום שתלים דנטליים