סוגי שתלים במכבידנט

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

11/04/2008 | 18:38 | מאת: יוני

אני עומד לעבור השתלה במכבידנט, ולא מצליח להשיג תשובה לגבי סוג וחברה של השתל שבו משתמשים. 1. האם מישהו יודע מה סוגי/חברות השתלים בהם משתמשים במכבידנט. 2. שמעתי על שתלים מסוג סטרומן ומסוג אלפא ביו, מה ההבדל ומה מומלץ ? תודה רבה למשיבים יוני

11/04/2008 | 18:43 | מאת: יוני

14/04/2008 | 12:16 | מאת: ד"ר זיו מזור

יוני שלום איני יודע בודאות מה סוג השתלים אך אתה יכול וזכאי לקבל את כל המידע לפני הטיפול!! לגבי ההבדלים בין השתלים- הדבר העיקרי הוא טיב הידיים המטפלות ולא סוג יצרן השתל....

14/04/2008 | 12:16 | מאת: ד"ר זיו מזור

יוני שלום איני יודע בודאות מה סוג השתלים אך אתה יכול וזכאי לקבל את כל המידע לפני הטיפול!! לגבי ההבדלים בין השתלים- הדבר העיקרי הוא טיב הידיים המטפלות ולא סוג יצרן השתל....

09/05/2008 | 11:24 | מאת: דנה פוס, דנטאוריינט פוס בע"מ

יוני שלום, החברה שלנו מייבאת את השתלים של חברת straumann משוויץ מזה למעלה מ 15 שנה. השתלים של שטראומן מיוצרים בשוויץ, תחת בקרת איכות שאין כדוגמתה בארץ. השתלים עוברים מחקרים מקיפים בטרם משחררים אותם לשיווק, ומתועדים אקדמית בספרות המקצועית. תיעוד זה מוכיח אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, ולאורך זמן, גם בידי רופאים "מן השורה" ולא רק במרכזים רפואיים בהם עובדים מומחים והתנאים הם האופטימלים. (ב"מרכז רפואי" הכוונה בית חולים אוניברסיטאי, לא רשת מרפאות זו או אחרת). יש חשיבות רבה למיומנותו של רופא השיניים המחדיר את השתל, אך גם רופא השיניים המיומן ביותר לא יכול להבטיח החלמה תוך זמן קצוב של 6 שבועות (זמן החלמה מאושר על ידי ה FDA לשתלים של שטראומן, הנובע מפני השטח המיוחדים שלו), ואף רופא שיניים לא יכל להבטיח איכות והצלחה לזמן הארוך כאשר הוא משתמש בשתלים שלא עברו ולו מחקר אקדמי אחד שפורסם בספרות המקצועית (לא מקבלים כל מחקר לפרסום כזה, הוא צריך לעמוד לעבור ולידציה על מנת לקבל תוקף אקדמי) והיתרון היחיד שלהם הוא מחירם הנמוך והגדלת שולי הרווח שלו. במכבידנט לא משתמשים בשתלים תוצרת שטראומן, אלא קרוב לודאי בשתלים תוצרת הארץ. טוב עשית שאתה בודק אילו שתלים עומדים להשתיל לך משום שהשתלה היא פתרון לטווח הארוך מאוד. הבעיה כאן היא כפולה - מחיר זול פירושו בודאות שתל זול, מחיר גבוה אינו מבטיח שהרופא משתמש בשתל איכותי. דרוש לראות את אריזת השתל. זו זכותך. אתה מקבל טיפול רפואי שבמהלכו יחדירו לגופך עצם שאמור להישאר שם עשות שנים. אם היו מחליפים לך משאבת שמן באוטו היית מוודא שקיבלת את החלק המקורי עליו שילמת. למה לא ברפואת שיניים? לבדיקת טענותי אתה יכול לגלוש לאתר www.pubmed.com אתר זה מהווה מנוע חיפוש למאמרים רפואיים.

מנהל פורום שתלים דנטליים