שתלים קרובים בלסת עליונה

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

03/05/2016 | 21:05 | מאת: nsk

לפני כ 4 שנים התקינו לי 6 שתלים בלסת עליונה .בצד שמאל השתל הקיצוני והסמוך לו היו במרחק של כ 7 מילימטר.עוד לפני התקנת התותבת לאחר כשנה השתל הקיצוני פיתח דלקת ,התנדנד ונאלצו לעקור לי אותו, בגלל חלוקה לא טובה במיקום השתלים, בצד שמאל נשארתי עם שתל אחד .עכשיו בשתל הנ"ל אני מרגיש שהוא זז ויש לי חשש שאני עומד לאבד גם אותו. שאלתי: האם ניתן להציל את השתל הזה במידה וגם הוא פיתח דלקת? האם זה יכול היה לקרות בגלל שנשארתי בצד שמאל עם שתל אחד?

שלום אכן לאחר שאיבדת שתל אחד יתכן ונוצר עומס יתר על השתל השני. יש כמובן לבחון את המצב ואת יציבות השתל הנותר לפני קביעת אבחנה וטיפול.

מנהל פורום שתלים דנטליים