כתר

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

27/04/2015 | 01:08 | מאת: רונן

בבדיקה שגרתית נמסר לי שהכתר מעל השתל מתנדנד ורצוי להרימו להבריג את הבורג למבנה ולהחזיר את הכתר... אני לא הרגשתי זאת וזה לא הפריע לי בכלל הבעיה שלא הצליחו להוציא את הכתר אלא באמצעות חור בכתר כעת הכתר נשבר בחלקו ( החרסינה) השאלה אם אני חייב להחליף אותו ? האם המתכת שמתחת לחרסינה אכן מספיק כדי לעמוד בעומסים ? ואם אחליף, מי צריך לשלם על הכתר ? ובאופן כללי - מה אורך חיים ממוצע של שתל ומה אורך חיים ממוצע של כתר מעל שתל ? האם הרופא יכול לשייך את השבר בחרסינה לגיל הכתר? גם אם לפני כן הכול היה תקין ?

שלום רונן התשובה לשאלת בדבר עלות החלפת הכתר תלויה במשך הזמן בו הכתר נמצא בפה ובמדיניות הרופא המטפל. לגבי אורך חיי שתל- מדובר בתקופה ארוכה של למעלה מ-10 שנים וכך גם לגבי עלות הכתר.

מנהל פורום שתלים דנטליים