שיטת שתלה מיוחדת

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

21/04/2015 | 13:45 | מאת: חיים

שלום וברכה, אני בעברי הייתי טכנאי שיניים ולכן מבין קצת בתחום .נאמר לי שהשן הקדמי (21) שבור ואין אפשרות לשקם אותו ויש צורך בעקירה ושתל . כך עשיתי אצל רופא שסופר לי עושה שיטה מאוד מיוחדת שבה אין צורך בפתיחת חניכיים ואין צורך בקידוח ותפרים (לא לייזר) הרופא קורה לזה "שיטת הרחבה" הרופא עקר את השן ובאמצעות מקדחים הנראים כבורג (לדעתי שתלים מכל מיני גדלים) הכניס אותם עם ידית גדולה והרחיב באופן ידני את האזור, הבריגו לי את השתל והלכתי עם שיקום זמני נשלף. לאחר כשנה נאמר לי שהשתל לא הצליח וביקשו ממני לעשות צילום CT חוזר. כך עשיתי ,במשפחה אמרו שאולי כדי לקח דעה גם מרופא אחר , הלכתי לרופא שיניים אחר עם הצילום CT לפני והCT אחרי. סיפר לי שאין עצם לשתל חוזר ומכיוון שמדובר על אזור קדמי קשה מאוד לעשות שם תוספת עצם , מדובר על עוד זמן וכסף רב , אמרתי לעצמי שהעיקר שיהיה בסדר ומוצלח , שאלתי את הרופא אם הוא עושה גם את השיטה המיוחדת הזאת והסברתי לו על השיטה שעשו לי . הרופא לא אמר מילה אבל הרגשתי שמשהו לא בסדר הוא בתור תגובה אמר "הבנתי ,בגלל זה לא הצליח ,אין קיר מקדימה כלל" , שאלתי היא כזאת ? מה הבעיה עם השיטה הזאת ? האם היא מקובלת או מאושרת ? לאחר שקצת יצא לי לדבר עם כמה מטופלים שם הבנתי שגם להם לא הצליח השתל עם השיטה הזאת .

חיים שלום, אין ספק שעם כשלון אין להתווכח וכנראה שהיה כאן שיקול דעת ו/או ביצוע כושל.הטכניקה עצמה ידועה ומקובלת ואין בה כל חדש.ההצלחה אינה תלויה בסוג הטכניקה אלא בהתאמת הטכניקה למצב הספציפי של המטופל.

מנהל פורום שתלים דנטליים