גשר זמני

דיון מתוך פורום  שתלים דנטליים

08/09/2013 | 12:37 | מאת: נויה

שלום לאחר מחלת חניכיים מתקדמת התחלתי בתהליך שיקום במהלכו נעקרו תחילה כל שיני הלסת העליונה (לפני כ 8 חודשים) ובהמשך (לפני כחודשיים) נעקרו גם שיני הלסת התחתונה. הטיפול בלסת העליונה כלל כאמור עקירה, ולאחר כשבועיים הוספת עצם וקביעת שתלים ומבנים. על גבי השתלים הונחה תותבת נשלפת, שהוחלפה בהמשך בגשר זמני. תהליך הטיפול בלסת התחתונה היה שונה: בוצעה עקירה, הוספה עצם וקובעו שתלים ומבנים - הכל בו זמנית. על הלסת הונח גשר זמני. שאלותי: הגשרים הזמניים נשברים בתדירות של אחת לכמה ימים - תהליך מתיש המחייב ריצות דו שבועיות לרופא לצורך תיקונם ואי נוחות רבה. האם תדירות כזו סבירה?..אני חוששת שמא המבנה האנטומי של השתלים אינו תקין מה שגורם ללחץ רב מידי ולשבר של הגשרים. כיצד ניתן לדעת אם קביעת השתלים נעשתה במיקום אופטימלי? האם אין נזק לשתלים כאשר אחת לכמה ימים יש צורך לשחרר הגשר? תיקון הגשרים נעשה ע"י הרופא (ולא ע"י טכנאי) . איני יודעת לצערי מה החומרים המשמשים את הרופא והאם הנם ברמה תקינות נאותה. האם הדבר מקובל? לטענת הרופא, לא ניתן עדיין לקבוע את הגשר הקבוע על גבי הלסת העליונה אלא רק את שני הגשרים ביחד, לאחר קליטת השתלים בלסת התחתונה (בעוד מס' חודשים). האם זה סביר? מודה מראש, נויה

נויה שלום הבעייה אותה את מתארת אכן מצריכה פיתרון הולם מסוג שונה שאותו את מתארת.גשרים זמניים לטווח ארוך על גבי שתלים צריכים להיות מחוזקים על מנת למנוע שברים. שבר בגשרים במיוחד בתקופה הראשונית לאחר התקנת השתלים עשוי גם לפגוע בקליטת השתלים.אני ממליץ לך להיות אסרטיבית יותר ולדרוש מהרופא המטפל ביצוע גשרים מחוזקים לתקופה ארוכה.

15/09/2013 | 14:11 | מאת: נויה

מנהל פורום שתלים דנטליים