בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/03/2011 | 18:48 | מאת: מורן

שלום רב לך מקווה שתוכלי לענות לי. יש לי תאומים והבת מטופלת כחודש(פעם בחודש הייתה סה"כ פעמיים)אצל קלינאי תקשורת. היא עשתה בדיקת bera כשנולדה ויצא תקין. כעת הוא חושד שיש לה בעיית שמיעה. האם יש מצב שיש לה חרשות?לטעמי ולטעם הסביבה הקרובה היא שומעת.אולי יש דברים שהיא לא מגיבה או רוצה להגיב. יודעת שלא בדקת אותה אבל פחות או יותר הערכה ? אגב היא הופנתה לאליו רק בגלל עיכוב קל בהתפתחות(לא נולדו פגים)

14/03/2011 | 20:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני לא רואה סיבה לדאגה אלא סיבה לביצוע בדיקת שמיעה.... כי לרוב לא רואים מקרים שבהם ילד שעבר BERA שהיה תקין, ימצא פתאום חרש. מה שכן אפשרי בגיל הילדות הוא הצטברות נוזלים באוזניים וליקוי שמיעה זמני, ואת זה רואים לא מעט, זה לא מסוכן אלא מחייב ברוב המקרים רק מעקב. גשי לרופא אא"ג, עם התינוקת, ובקשי בדיקה והפנייה לבדיקת שמיעה. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס