ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/03/2011 | 15:44 | מאת: אבי

כשיש ליקוי שמיעה מתי - לפי בדיקת השמיעה - מומלץ להתחיל להשתמש במכשיר שמיעה?

14/03/2011 | 20:34 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב ראשית ההגדרה של ליקוי שמיעה היא כשהשמיעה חורגת מהנורמה, ולנורמה הגדרות ברורות והליקויים מחולקים לפי קל, בינוני, חמור, ועמוק. לגבי השיקום עצמו - הכל תלוי בטיב התפקוד ובצרכים היומיומיים. למשל אדם צעיר שפעיל בעבודה וצריך לשבת בישיבות רבות משתתפים - ולענות לעניין כדי שלא להחשב כ"סתום", יצטרך מכשיר לפני קשישה שנמצאת רק בביתה ונמצאת בקשר דל עם אנשים.... במילים אחרות, כל מקרה לגופו של עניין. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס