צפצופים ובעיות באוזן

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/02/2011 | 01:48 | מאת: עמרי

שלום רב. אני חייל בן 21, ולאחרונה התחלתי לסבול מכמה בעיות באוזן שמאל בעיקר. אני מרגיש ירידה קלה בשמיעה אך איני בטוח בכך, מה שכן, לפהי כחודשיים נחשפתי לרעש של ירייה ללא אטמים, ובאותו יום הרגשתי צפצופים באוזניים, והרגשה שכל רעש אני מרגיש אותו הרבה יותר באוזן שמאל (שהושפעה יותר באותו אירוע) לאחרונה ממש (שבועיים-שלושה) התחלתי לשים לב גם לשריקה גבוהה (כמו אזעקה רחוקה) בעיקר באוזן שמאל, שאני מרגיש יותר בסביבה שקטה.שמתי לב לכך אחרי שקראתי באינטרנט בנושא. כרגע אני סובל משתי הבעיות (אני שומע קולות חזקים בצורה לא טובה באוזן שמאל) ומהצפצוף. השאלה שלי היא, האם הדברים קשורים, ממה זה יכול לנבוע ? (ראוי לציין שאני מצונן כבר זמן רב, נחשפתי לאותו רעש, וגם הייתי בלחץ נפשי גדול בתקופה האחרונה בצבא) ומה ניתן לעשות ? בתודה רבה מאוד, עמרי !

27/02/2011 | 22:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

היי עמרי, חשוב מאוד שתיגש לבדיקת רופא ולבדיקת שמיעה + בדיקת אוורור האוזניים (טימפנומטריה). הרגישות שלך לרעש החיצוני והפנימי (הצפצופים) יכולה לנבוע או להיות מושפעת לרעה מכל שלושת הסיבות שציינת - גם ההצטננות, גם הרעש שנחשפת אליו וגם הסטרס שיש לך בצבא. חשוב שתדע שהמוח יכול לסנן את התופעות הללו ולמתן אותן ושלא תהיה עוד יותר במתח. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

04/03/2011 | 11:38 | מאת: עמרי

באמת תודה רבה על התשובה. אני אשתדל לגשת לרופא במהרה הבעיה היא שלפעמים בצבא זה מתעכב.. רציתי רק לשאול, יש מצב שזה פשוט בעיה חולפת שתעבור (אפילו עם קצת סבלנות) ? כי זה די מטריד אותי ומלחיץ אותי הבעיה עצמה.. שוב תודה, עמרי

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס