ציפרלקס וטינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

31/01/2011 | 17:13 | מאת: איציק

לאחר שימוש של כשלושה חודשים בציפרלקס(אסטו) הופיע אצלי טינטון בשתי האוזניים. הטינטון הוא קבוע ולא נעלם במשך חמישה חודשים מתחילתו(שמונה חודשים מתחילת נטילת התרופה). ברצוני לשאול האם ציפרלקס אכן עלול לגרום לטינטון וחשוב יותר האם הטינטון עשוי לחלוף בהפסקת התרופה או שאני תקוע עם הטינטון לשארית חיי.

31/01/2011 | 20:40 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כן, אבל עדיין יש צורך בבדיקה מקיפה אצל אא"ג ובדיקת שמיעה, וצריך לשלול סיבות אחרות לטיניטוס. 2. לפעמים הפסקת התרופה מקלה ולפעמים לא, לפעמים אפילו מחמירה, לכן קח את הציפרלקס כל עוד אתה צריך, וכשיגיע זמן הגמילה יש לעשות זאת בזהירות ותחת הדרכה ומעקב. 3. אפשר לטפל אם הטיניטוס ישאר אז למה להיות פסימי כל כך ??בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

01/02/2011 | 12:02 | מאת: איציק

כבר עברתי בדיקות אצל אא"ג שכללו בדיקת שמיעה בדיקת bera הולטר לחץ דם ן- CT מוח. בכל הבדיקות התוצאות יצאו תקינות. האפשרות האחרונה שנשארה ככל הנראה שהטינטון התפרץ כתוצאה מנטילת הציפרלקס. האם את ממליצה על פעולה ספציפית שכדאי לעשות ? אולי לנסות לשנות תרופה או שעליי להמתין עד שיגיע הזמן לרדת מהתרופה ולקוות שהטינטון ייעלם? האם מנסיונך בתחום, טינטון שנגרם מנטילת תרופות נעלם במידה ומפסיקים התרופה.

22/11/2021 | 12:20 | מאת: לי

איציק שלום. האם הפסקת הציפרלקס הפסיקה את הטנטון

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס