בעיות טינטון ושמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/01/2011 | 09:56 | מאת: ידין

שלום הנני בן 64 והרבה שנים סבלתי מטינטונים ברמה נמוכה שלא הטרידה אותי יותר מידי ולא עשיתי דבר בנדון. עם השנים הטינטון התגבר ובשנה האחרונה המצב נעשה בלתי נסבל ובעיקר באוזן השמאלית הסובלת גם מירידת שמיעה בתדרים הגבוהים עד כדי ירידה של 55DB ב 4000HZ ו 70DB ב 6000HZ. באוזן הימנית הירידה היא של 30DB ו 40DB בתדרים הנ"ל. בדיקת BERA תקינה. הטינטון הוא רציף ובצורה של צפצוף, גם כאשר רדיו או טלביזיה עובדים ואנשים מדברים בסביבה, וכמובן כאשר שקט בסביבה הטינטון הוא נוראי. אמרו לי שכדאי לקחת מכשיר שמיעה (בשלב זה לאוזן שמאל) מאחר וזה אמור לעזור לי גם גם בנושא הטינטון. התפלאתי על הצעה זו ושאלתי החא האם אכן כך? ואם כן איך זה בדיוק עובד? בנוסף אודה על עצה מה עוד אפשר לעשות בנדון כנגד בעיית טינטון קשה זו. בתודה מראש ויום טוב ידין

19/01/2011 | 11:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב התאמה נכונה של מכשיר שמיעה טוב, יכולה להקל באופן משמעותי על מרבית הסובלים מטיניטוס כרוני עיקש. אפשר לקרוא בנושא ולהרחיב, ואם לא מספיק, להוסיף יעוץ והדרכה בשיטת TRT כך שתהיה לך אסטרטגיה יותר "נבונה ומושכלת" לכל הנושא של השמיעה והטיניטוס. אתה יכול לקרוא בקישור מימין על האמת מאחורי הצלילים, או באתר המצוין אחרי שמי. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, טיפול בטינטון והיפראקוזיס, ויעוץ בנושאי שיקום שמיעה. מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52 www.tinnitus.co.il

19/01/2011 | 12:14 | מאת: ידין

דר' טלי מרק רב תודות על התגובה המהירה והעניינית. אני אקרא את מה שהמלצת. יום טוב ידין

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס