מכשיר שמיעה מאחורי האוזן

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

27/12/2010 | 22:16 | מאת: דוד

אבי בן 91 קנה שני מכשירי שמיעה (ירידת שמיעה בין קלה לבינוני) לפני למעלה משנתים ועדין לא משתמש בהם מסיבות שונות. לאחר לימוד הנושא - מסקנותי: טכנית, עדיף בשבילו: מכשיר מאחורי האזן - בעל יכולת שליטה בווליום ו/או (רצוי ו') מעבר בין תוכניות. וכן צינורית שמשאירה את תעלת השמע פתוחה. היתרונות: - שמיעה עצמית (דרך תעלת השמע שאינה סגורה) ואי אטימת הקשר העצמי שלו עם סביבה, - סיכוי נמוך לצפצופים (כתוצאה מפידבק), - הבנה טובה יותר שלו לגבי פעילות המכשיר בתכניות השונות ולכן שליטה עצמית על מכשיר ובנוסף, הגדרה מדויקת יותר של הנחוץ כיוון במכשיר. במידה והמכשיר בעל יכולת לימוד עצמית, הכוונון של המשתמש - הופך לכוונון התמידי של המכשיר (בתנאים המשתנים). האם מסקנותי נכונות ? תודה

28/12/2010 | 18:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב עדיף בלי לשלוט בווליום כי אחרת לעולם לא מרוצים... יותר טוב שהמכשיר יהיה כמה שיותר אוטומטי. מעבר תוכניות הוא נחמד לצעירים שאוהבים "גג'טים" אבל לא למבוגרים , זה מעמיס עליהם ורק מבלבל אותם. כדי למנוע פידבק צריך פשוט מכשיר חכם ... מכשיר פתוח תמיד עדיף אבל לא מתאים לכל סוג ליקוי שמיעה כך שתלוי מה מצבו האמיתי. הבנת המכשיר והשליטה בו חשובות מאוד, אבל בגילו יכול לקחת גם שנה או שנתיים להסתגל ולהתרגל... מכשיר עם לימוד עצמי לרוב מתאים פחות למבוגרים מאוד כי הם די סובלים מההשתנות העצמית שלו... בקיצור, אתה לא רע, אבל יש לך עוד מה ללמוד באודיולוגיה :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, 1-700-50-60-52, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס