מי צודק ומה זה אומר..

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

21/12/2010 | 20:52 | מאת: מה זה

שלום. עשיתי סיטי אוזניים וסיטי סינוסים. זומנתי לאיזו מרפאה בבי"ח ורופא אחד ביום אחד אמר שיש לי הרס בעצמות השמע והיום הרופא אמר שהעצמות לא נהרסו. הרופא שהייתי אצלו היום כתב על בעיותיי ככה: אוטוסקופיה משמאל רטרקציה של התופית עם מגע בחלק הקדמי של הפרומטוריום ונוזל צלול מאחוריה..משמאל, רטרקציה עמוקה יותר.שיא כיס המשיכה ברביע אחורי תחתון נסתר מהעין ויש הידבקות לפרומטוריום אינקוס וסטפס ונוזל צלול באוזן התיכונה. כעת האוזניים ללא דלקת פעילה, רינה +/+ וובר מרכזי ללא ניד, עצב הפנים תקין. בבדיקת סיטי של אתמול-מסטואידים קטנים וסקלורטיים, משמאל כל תאי האוויר מוצללים וכן חלק מהאטיק, רטרציה של התופית. מימין תמונה דומה עם מעט יותר איוורור בשני הצדדים הכיסוי הגרמי של התעלות החצי קשתיות שלם. אין הרס עצם. מערות הפנים מאווררות. אי ספיקה של חצוצרת אוסטיוכוס בשני הצדדים. ברצוני לדעת בבקשה אם תוכלי לומר לי האם באמת צינרור T יעזור לי וכדאי לנתח אותי או ישר לעשות ניתוח מסטואידקטומה? הרופא אמר שלמסטו' אפשר להמתין עוד קצת ולא למהר בינתיים ולנסות להיות עם כפתורים, רק שלא נראה לי שהכפתורים יועילו. 1.מה את ממליצה לי לעשות, כפתורים ולהמר שיעזרו או ללכת ישר על המסטו'?? 2. מה זה אומר אי ספיקה של החצוצרות? 3. האם כדאי לי בכלל להמתין עם הניתוחים הללו או לדעתך אולי אעשה את אחד מהם? זה בכלל דחוף מצבי? יש מה לחכות?זה לא מסוכן? 4. איך אני יכולה לדעת אם כן יש או אין הרס העצמות? 5. האם אוכל לבוא אלייך לייעוץ שלישי דרך הקופה והאם הם ייתנו לי בכלל אחרי שנתנו לי לביה"ח? יש לי רק מושלם. אני מקווה שתאירי את עיניי ותעזרי לי להבין אם פחדי מוצדק או אני סתם דואגת. תודה מראש.

21/12/2010 | 20:55 | מאת: מה זה

אני אעתיק את זה לפורום השני שלך או שתעני לי פה? סליחה ותודה.

23/12/2010 | 21:02 | מאת: ד"ר טליה מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס