טיניטוס

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

03/08/2007 | 21:34 | מאת: דורון אפרתי

שלום ד"ר, אני בן 56, סובל מטיניטוס קשה מאז הצבא (יריות, פיצוצים וכו') ובשנים האחרונות גם ירידה בשמיעה. אני חבר בעמותה האמריקנית לטיניטוס כבר כמה שנים במטרה לנסות לקבל עזרה אך לשווא. אני כבר מומחה בכל הפיתוחים האחרונים ונראה לי שכרגע יש התקדמות של ממש רק בכיוון של Transcranial magnetic stimulation אבל גם שם עדין אין תוצאות משמעותיות. בעבר נשלחתי ממשרד הביטחון לד"ר שמש בצריפין ובררתי מה הוא מוכר אבל הסתבר שהכל עבודת אלילים. כל התרופות שבנסיונות לא ממש הוכיחו עצמן ולדעתי, לאחר שקראתי מאות ! מאמרים מדעיים בנושא, אפילו לא ברור למדענים מה מקור המחלה. כיום אני חולה בסרטן וכנראה שאמות מזה הרבה לפני שיהיה פתרון לטיניטוס לכן שאלתי היא האם יש דרך שאוכל לעזור למדע לגלות את הסיבות למחלה או אפילו למצוא תרופה לפני ואחרי מותי?

05/08/2007 | 21:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום דורון צר לי שמצבך כה רע, ואני דווקא ממש לא מתכוונת לטיניטוס. אם אתה חבר בעמותה האמריקאית אתה בוודאי קראת על הנסיון עם tinnitus management ועל TRT. אני רואה בהחלט הצלחות טיפוליות יפות מאוד עם כל אנשים שמופנים אלי דרך משהב"ט ואם אתה מוכר על ידם אתה בהחלט יכול לבקש הפנייה ולבוא לשוחח. פנים אל פנים בוודאי יש הרבה יותר אפשרות לעזור מאשר בפורום ! השיטות של גירוי טרנסקרניאלי דווקא לא מרשימות במיוחד, רוב התיעוד גובל בפלצבו והמעט שנשמע יותר רציני מתברר כ"גירוי" על ידי שתל קוכלארי וכמובן אף אחד לא רוצה להסתובב עם משהו מושתל במוח או בקוכלאה, אלא סתם איכות חיים טובה ולצאת מהתחושה הכרונית של מטרד.... אני מבינה שאתה מצפה ל"תרופה" במובן הפשוט של כריתת האצבע השישית המיותרת. פטנטים כאלה חביבים מאוד אמנם אבל לא בדיוק מתאימים לטיניטוס. בטיניטוס החשיבה היא של טיפול במובן treat ולא במובן של cure, בדיוק כמו בלחץ דם, סכרת ומליון מחלות אחרות שבהן מטפלים בהצלחה וחיים עם איכות חיים טובה. גם לטיניטוס הטיפול מצליח ואפשר להגיע לאיכות חיים טובה. בהצלחה ושתהיה לי בריא !!! ד"ר טלי מרק

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס