ילדה בת 5 צפצופים באוזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/12/2010 | 23:47 | מאת: נתי

ילדתי בת ה 5 מתלוננת מזה ארבעה חודשים כ - 7 פעמים על צפצוף המופיע בלילה (היא משמיעה לי כמו שריקה ארוכה) ואומרת כי זה מפריע לה. אחותי סובלת מטיניטוס ואני מודעת לתופעה הזו ואני מודאגת שהבת שלי סובלת מכך. האם לנסות ולבדוק איתה את הציפצופים מידי יום לתשאל אותה או להתעלם או לערוך בדיקות. האם יש טיפול לכך בגיל הזה ואם אעשה זאת כמה שיותר מוקדם אפשר להבריא מכך? תודה על תשובתך ועזרתך נתי

18/12/2010 | 19:48 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב לא לשוחח איתה על ה"האם זה מפריע" או "כמה זה מציק". כן לגשת לבדיקת שמיעה כדי לראות שאין בכך סימן או רמז לליקוי שמיעה. אם הנושא עולה לדבר רק חיובית, לקרוא לזה קולות של לילה, לאמר שזה טבעי בשקט בלילה לפעמים לשמוע צפצופים... בקיצור להדגיש את הנורמליות ולא להפחיד אותה סתם. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס