טיניטוס אחרי שטיפת אזניים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/11/2010 | 09:27 | מאת: אורטל

שלום! לפני כשבוע עברתי שטיפות אזניים לאחר ששבוע קודם לו, אוזן שמאל שלי נסתמה לחלוטין. כבר כשהאוזן נסתמה, התחלתי לשמוע צפצופים באוזניים-או בשמו המקצועי טיניטוס- במהלך כל היום, מה שהפריע לי נורא לישון בלילה. אחרי השטיפה, הצפצופים לא נעלמו, ולעיתים נדמה שהם אפילו התגברו. אני חייבת לציין גם שלאחר שטיפת האוזניים, חליתי בדלקת ריאות והשמיעה שלי באוזן שמאל הפכה למאוד, אם לא ליותר מידי, רגישה לכל רחש קטן. נדמה שיש לי מעיין אולם אירועים קטן בעיקר באוזן שמאל. אני בחיי היום יום סטודנטית, ולפי המאמר שקראתי שנרשם על ידייך, הבנתי שיש השלכה פסיכולוגית וגם של לחץ, להתגברות הצפצופים. הבעיה היא, שבעיקר כשאני הולכת לישון, אני לא יכולה להתעלם מהם בכלל. גם במהלך ההרצאות, אני שומעת אותם. הם מציקים מאוד והדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו הוא הצפצופים הללו. שאלותיי הן אם יש קשר בין הצפצופים באזניים לשטיפות שעברתי? מה צריך לעשות כדי להקל עליהם לפחות? איך אפשר לנקות את האוזניים בצורה הכי טובה מבלי לגרום לפגיעה בעור התוף? האם היה צורך לנקות את האזניים מהשטיפות? יכול להיות שנוצרה הצטברות של מים עקב השטיפות, שמשליכות על הצפצופים? תודה רבה!!

15/11/2010 | 21:01 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. יתכן קשר אבל לא משום שהשטיפה פגעה באוזן אלא משום הסטרס הנלווה לשטיפה ואולי גם כאב אם היה בשטיפה. 2. לא נותרים מים באוזן אחרי שטיפה. 3. מרבית הסיכויים שהטיניטוס ידעך, והסטרס ירד. לחשוב חיובי זה קריטי, קראי בקישור כאן מימין (האמת מאחורי הצלילים). 4. יתכן שדלקת הריאות גרמה לנוזלים באוזניים שמפחיתים שמיעה.... בכל מקרה כדי לדעת מה המצב והאם בכל זאת צריך טיפול כעת אני צריכה לבדוק אותך אישית.... בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס