ירידה נוספת בשמיעה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

06/10/2010 | 21:58 | מאת: שירן סבוראי

שלום טליה בני בן ה-10.5 הוא ילד ליקוי שמיעה עם ירידה של 60-70 (חמורה) הוא אובחן עם לידתו, ונכון להיום לא הוכחה סיבה גנטית לירידה בשמיעה. סביר כי מדובר בגן כיוון שגם אחותו הצעירה סובלת מירידה קלה יותר. בחודש האחרון הוא החל להתלונן על ירידה נוספת בשמיעה באוזן אחת, ובבדיקות שמיעה ראינו ירידה של 110.רופא אף אוזן גרון שבדק אותו יום קודם לבדיקת השמיעה קבע כי המצב הפיסיולוגי תקין- אין נוזלים, דלקות וכיוב'. הוא גם לא סובל מדלקות אוזניים ראשית ברצוני לדעת מהן הסיבות העלולות לגרום לכך, ומהו הטיפול המומלץ? האם זה שכיח ואם הדבר עשוי להצביע על חשש לירידה גם באוזן השנייה? תודה לך

08/10/2010 | 22:15 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קחי אותו למרפאת אא"ג באחד מבתי החולים לילדים לאבחנה מדויקת, כדי שגם ישקלו צורך בבדיקות אחרות - דם, הדמייה וכו'. יתכן שיהיה צורך בהמשך בשתל קוכלארי אם השמיעה לא תחזור למצב שבו אפשרי להשתמש במכשיר שמיעה רגיל. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס