טיניטוס לאחר הצטננות

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

31/08/2010 | 09:38 | מאת: אבי

שלום אני בן 48. הייתה לי הצטננות קשה והרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה וקלארינז. לאחר שבועיים מתחילת ההצטננות, ומכיוון שהרגשתי לחץ באוזניים, הלכתי לרופא אאג שעשה לי שאיבת שעווה באוזן ימין. מס' שעות לאחר השאיבה התחילה שריקה בתדר גבוה באוזן ימין. חמישה ימים לאחר שאיבת השעווה אני עדיין עם הצפצוף אשר משתנה בעוצמתו מידי פעם, וגם משתנה לפי תנועות הראש ופתיחת הלוע. יש לי מן לחץ באוזן ימין, אשר משתחרר מידי פעם, וגם פימפום עוזר זמנית להורדת הלחץ והורדת עוצמת השריקה. הרופא אאג בדק את האוזנים ולא מצא שום בעיה, ובבדיקת שמיעה התגלתה ירידת שמיעה קלה באופן סמטרי בשני האוזנים. הרופא אאג אמר לי שהוא מניח שזה יעבור ועלי להמתין ולא לעשות דבר. האם לדעתך עלי לעשות בדיקות נוספות או באמת להמתין (כמה זמן?) תודה

31/08/2010 | 23:16 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב יתכן בהחלט קשר להצטננות החריפה שהיתה לך והעובדה שאתה מרגיש לחץ יכולה להעיד על מעט נוזלים באוזן או בעיית אוורור. אפשר להשתמש עוד יומיים שלושה בקלארינאז (אחד לפני השינה יספיק) וטיפות אף בתרסיס (אוטריבין 3 ימים בלבד ולהפסיק), וסבלנות כי הרופא צודק ולרוב התופעה חולפת כשהאוורור באוזן חוזר לנורמה. בינתיים תפסיק לבדוק מתי זה חזק/חלש וכו - שחרר את הנושא :) בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

01/09/2010 | 09:46 | מאת: אבי

האם לקחת גם את הקלארינז וגם את האוטריווין בו - זמנית? נאמר לי שקים סוג של ספריי שעוזר לספוג את הנוזלים מהאוזנים, האם את מכירה? תוך כמה זמן בד"כ התופעה הזאת נעלמת (יורדת משמעותית)? אני מודה לך על התייחסותך.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס