מכשיר שמיעה לסבתא בת 87 עצמאית לחלוטין

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

02/08/2007 | 21:48 | מאת: אסף

מזה 8 שנים עם מכשיר שמיעה של סימנס. המכשיר האחרון נרכש לפני 4 שנים. מנגנון המכשיר נמצא מאחורי האוזן. בשנה האחרונה ירידת שמיעה מבינונית לבנינונית חמורה. על איזה מכשיר את ממליצה ואיזה דגם. חשוב לי לציין כי סבתי פעילה מאוד (לומדת, מתנדבת ופעילה חברתית). אודה לך מאוד על תשובתך בהקדם.

03/08/2007 | 20:17 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. צריך לראות את בדיקת השמיעה כדי לדעת מה מתאים תיאורטית. אני מניחה מראש שהמכשיר אינו תקין אחרת היא לא היתה סתם מחליפה אם היא רגילה לו..... לסימנס יש מכשירים מצוינים ואם היא רגילה כבר לצליל ונעים לה אין סיבה להחליף חברה (ובוודאי אם הוא תקין ומספק אין סיבה להחליף מכשיר). אמנם מזמן ראיתי שכשאני מנסה כל מיני סוגי מכשירים של כל מיני חברות - כל אדם בוחר לו את מה שיותר נעים לאוזן שלו ולאו דוקא לפי שם החברה.... כלומר אם היא הרפתקנית ומוכנה לנסות - אפשר בהחלט, ואפילו קל למדי כי אוזניה אחת לפחות כבר יש לה... 2. בעיקרון מכשיר חזק יותר = גדול יותר ומאחורי האוזן. אבל בליקוי בינוני חמור עדיין אפשר עם מכשיר ITE במידה וקשה להשתמש במכשיר שמאחורי האוזן. 3. והכי חשוב - אם הליקוי בשתי האוזניים חייבים באמת שני מכשירים. שיהיה בהצלחה וכל הכבוד לסבתא הפעלתנית, ד"ר טלי מרק

04/08/2007 | 16:57 | מאת: אסף

תודה רבה על תשובתך. הייתי שמח עם היית יכולה לומר לי האם יש באמת ייתרון למכשירים היקרים יותר (כ 13000 ש"ח) או שאין הבדל מהותי לאלה העולים כ 7000 ש"ח. תודה מראש,

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס