התיעצות חשובה מאוד

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

19/06/2010 | 17:01 | מאת: האם יש טעם לטפל ?

שלוב רב הסיפור שלי הוא כזה. לפני מספר חודשים התחילה אצלי ריגשות לרעשים. הריגשות באה לידי ביטוי ברעשים מפתיעים בעיקר ולא בשמיעת מוזיקה בוולים גבוהה (נראה שזה הופיע לאחר סטרס נפשי מאוד חזק שהיה לי באותה תקופה ) וזה תמיד לווה גם בהיבהלות ומצמוץ בעיניים. הרגישות לרעשים קיימת באופן תמידי, אך היא מתגברת פי כמה במצבים של חרדה ,מתח ולחץ. כשאני רגוע היא קיימת בעיקר ברעשים מפתיעים או ברעשים בתדר גבוהה. נראה שהרגישות לרעשים אצלי היא גם איזה סימפטום נלווה לרגישות כללית של מערכת העצבים . מן מצב מתמיד של עוררות יתר , משהו שהתחיל כתוצאה מאירוע של תקיפה... כרגע אני לוקח ציפרלקס. השאלה היא האם כדי לטפל ברגישות לרעשים . או לטפל קודם כל במצב הנפשי. כי כמו שאמרתי הרגישות ברובה היא קשורה למצב הנפשי. אצלי באופן ישיר.

19/06/2010 | 19:45 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב מאוד קשה לי לענות בלי להכיר אותך ולראות את מידת החומרה של ההיפראקוזיס. יתכן שכדאי כן להשקיע גם ב TRT וגם בטיפול הנפשי ולשלב בין השניים כי בכל מקרה TRT הוא מספר ביקורים לא שבועי אלא יותר חודשי או דו חודשי וגם לא מקובע מראש, כך שאפשר גם וגם. בברכה ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

20/06/2010 | 15:21 | מאת: יגאל

האם במצבים של היפרקאוזיס ישנה היבהלות מרעשים שבאה לידי ביטוי במין מיצמוץ בעיניים ותגובה של הזזה של הראש לאחור. בקיצור תגובה של היבהלות מהרעש ? ועוד שאלה האם מחוללי קול (נניח וכן הוחלט להשתמש בהם ) האם הם אמורים עם הזמן להעלים את הרגישות הזאת לרעשים ?(פתאומים בעיקר). אני יודע שקה לענותך בלי היכרות אבל באופן כללי. תודה על התשובות.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס