טינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/06/2010 | 22:28 | מאת: בר

שלום, לפני חצי שנה התפוצץ לי מן נפץ שמישהו זרק באוזן. (בשביל הפרוטוקול זה לא היה בכוונה). בכל מקרה, מאז המקרה נהיה לי טינטון באוזן ימין, הטינטון היה נשמע אך ורק בלילה, ואפילו לא הפריע לי לישון. לאחר זמן מה הלכתי למסיבה, האוזן הפגועה, לא קרה לה כלום, בשנייה החל צפצוף קליל מאד מאד. הייתי צריך להתאמץ לשמוע אותו. כרגע, האוזן מהפיצוץ, אחרי חצי שנה והטינטון התחזק, צליל גבוהה בלתי נסבל שאני שומע במשך כל היום, גם אם יש רעש. איך זה קרה? שמרתי על האוזן. יש לי בעיות במפרק הלסת שבהן אני מטפל, אך חוששני שזה לא קשור. האם יש דרך להפוך את מה שקרה באוזן שמאל? יש מקום לאופטימיות? בכל זאת, זה מאד מתסכל ומעיק. תודה רבה מראש. נ.ב- אני בן 16.

18/06/2010 | 21:23 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב טיניטוס היא תופעה מוחית ולא קשורה לאוזן ולכן גם אם אתה שומר על האוזן הטיניטוס יכול להיות חזק או חלש יותר בלי שום קשר למאמצים שלך. פרק לסת כואב יכול כמו כל כאב אחר לעורר סטרס ובעקיפין לעורר טיניטוס. מעבר לכך אתה צריך מעקב אצל אא"ג ובדיקת שמיעה, ובעיקר להרגע ולהפסיק לעקוב אחרי הטיניטוס ולא להתאמץ להקשיב לו. בברכה ושבת שלום ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס