האם זה טינטון?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

16/05/2010 | 10:55 | מאת: מיכל

שלום אני בת 16 מזה 4 חודשים יש לי סוג של רשרושים מוזרים באוזניים (לא צפצופים, לא זמזום... פשוט רשרוש מוזר) עברתי בדיקת שמיעה והיא יצאה בסדר בלי שום ירידה בשמיעה אבל, כשאני פותחת את הפה,יש סוג של רעש בלסת. אמנם, זה קורה רק בצד אחד של הפה. האם זה יעבור בשלב מסויים? האם זה טינטון כרוני? כיצד אוכל לטפל בזה? תודה

16/05/2010 | 10:57 | מאת: מיכל

כמו כן, באחת האוזניים יש סוג של חוסר נעימות כזו, כאילו היא סתומה, אבל היא לא. ואם אני מנפחת אותן, רק לפעמים באוזן השניה (בה זה בדרך כלל מרשרש. ושוב, זה לפעמים בשתי האוזניים) יש צליל כזה של... לא יודעת להסביר, כנראה שזה נפתח. לפעמים גם יש כאב. אני באמת מבולבלת, מה לעזאזל יש לי?

25/05/2010 | 16:21 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום מיכל כל מה שאת מתארת יכול להיות קולות נורמליים של הגוף. כשמפמפמים שומעים את רעש ה"פתיחה" של אוורור האוזן, כשלועסים לפעמים שומעים את הקולות של פרק הלסת... בכל מקרה כדאי שרופא אא"ג יראה אותך, ואם יש בעיה באוורור האוזניים כדאי גם בדיקת טימפנומטריה אם טרם נעשתה (עם בדיקת השמיעה). בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס