המשך טיפול

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

15/05/2010 | 23:55 | מאת: יוסי

ערב טוב קודם כל תודה על ההתיחסות רציתי לעדכן שאבא שלי עבר בדיקות שמיעה שמתוכם נגזר שאכן יש לו ירידה בשמיעה (למיותר לציין שמייד הציעו לו מכשירי שמיעה בלא מעט כסף). הוא קבע לעצמו תור ל3/5 בחזרה לרופא אאג שלו. במשך התקופה הזו המשיכו הכאבים ורופאת המשפחה שלו נתנה לו כדורים שנקראים BETISINE 16MG וכשהם לא עזרו היא עברה ל-AGRISRC 16MG(מעניין אותי לדעת מה המטרה והיעילות של הכדורים הנ"ל) גם הכדור הזה לא ממש עוזר לו והוא טוען שחצי אקמול עושה את אותה הפעולה אם לא טוב יותר (אבל כמובן שאי אפשר להמליץ לו על אקמול כפתרון קבע...לפחות כך אני חושב). במשך השבוע האחרון הוא ביקר אצל רופא ממומחה חיצוני (השם חסוי ואני אתן לך אותו במייל האישי אם זה יהיה נחוץ) שאמר לו שיש לו פגיעה באוזן הפנימית שלא ניתנת לתיקון,הרגישות לרעשים שלו נובעת מזה.הוא שלל את עניין מכשיר השמיעה וטען שזה לא הפתרון לבעיה כי הנזק הוא בלתי הפיך. הרופא לא המליץ לו על שום כדור כמשכך כאבים והציע לו לחזור לרופאת המשפחה. תודה מראש יוסי

25/05/2010 | 16:19 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. כשיש טיניטוס עם ליקוי שמיעה הטיפול החשוב ביותר הוא התאמה נכונה של מכשירי שמיעה, שיתאימו גם למצב הספציפי של הטיניטוס וכמובן גם לליקוי. 2. המכשירים לא יתקנו את הפגיעה בעצב אבל יאפשרו תפקוד למרות הפגיעה ולמרות הטיניטוס, ויגרמו בעקיפין להחלשה הדרגתית של הטיניטוס. לכן נכון שהמכשירים "לא יפתרו את הבעיה" כי זה ליקוי עצבי אבל גם משקפיים "לא פותרות את הבעיה" ובלעדיהן האדם אינו רואה טוב.... אז זה די מיותר לדעתי להציע לאדם עם ליקוי שמיעה וטיניטוס שלא ללכת על הטיפול הכי נכון !! 3. כל הכדורים שהם בעצם אותו דבר בשמות שונים, לא עוזרים לליקוי שמיעה או טיניטוס אבל יכולים להקל על חולים עם התקפים בלתי נפסקים של סחרחורת. אם אין סחרחרות = אין טעם בכדורים. 4. אשמח לעזור מעבר לכך אבל צריך פנים אל פנים לראות את אביך ואת כל הבדיקות שנעשו, ואז להתאים מה שצריך ולתת לו אופציה להקלה במקום שום טיפול :) בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

08/07/2010 | 22:34 | מאת: יוסי

ד"ר מרק ערב טוב אני מנסה זה למעלה מ3 שבועות לנסות לקבוע איבחון בסניף אופקים במודיעין לאבי ללא הועיל. אני אשמח אם אני אוכל להחליף איתך מספר מילים באופן אישי ע"מ לוודאות יחד איתך שאני לוקח את אבי בכיוון הנכון. אנא ממך מיסרי לי את הדרך הנוחה לך ליצירת קשר. בתודה מראש וסוף שבוע נעים יוסי

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס