כאבי ראש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/05/2010 | 12:09 | מאת: מיכל

שלום אני סובלת מטנטון והיפראקוזיס מאז שעברתי ניתוח באוזן לשיפור השמיעה התחלתי להרגיש כאבי ראש חזקים בד"כ אחרי יום רועש (ילדים,שהייה ליד כביש מהיר, צעקות, שריקות והרשימה הזאת יכולה להיות מאוד ארוכה). לפעמים אני מגיעה למצבים שכואב לי להזיז את הראש, תחושה של זרמים ליד האוזניים וכאבים בעיינים. אני מנסה להמשיך בשיגרה למרות הכאבים, אבל זה כרוך בסבל רב. האם הגיוני שהכאבים בראש מגיעים מהרגישות לרעש? מה אפשר לעשות?

14/05/2010 | 15:43 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב כנראה היה ליקוי שמיעה ממושך והמוח בעצם התרגל לרמות חלשות מידי של רעשים יומיומיים. השאלה היא איך השמיעה באוזן השניה שלך - האם שתי האוזניים כעת תקינות או שיש אסימטריה בשמיעה ? לעיתים תיקון של אסימטריה כבר פותר את הבעיה והמוח מתחיל לסנן ביתר קלות את הרעשים החיצוניים. בנוסף חשוב לבצע ברור של עמוד שדרה צוארי כי יתכן שחלק מהכאבים הם מתח משרירי העורף כי את מתארת אותם לקראת סוף היום, ואפשר להקל על ידי תרופות ופיזיוטרפיה. בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס