טינטון מתגבר

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

01/05/2010 | 15:00 | מאת: א.ב

שלום, לפני כשבוע כשניסיתי לנקות את האוזן שמאל הכנסתי בטעות המון שעווה פנימה, ניסיונותיי להוציא אותה כנראה רק החריפו את המצב. בערב אותו יום בלילה הרגשתי טנטון קל מאוד באותה אוזן, למחרת הלכתי לרופא א.א.ג שניקה את הפקק. אך לאחר מכן הטינטון רק התגבר ועדיין היה קצת תחושה של פקק. לכן הלכתי אליו שוב והוא אמר שעדיין יש שעווה ושוב הוציא משם פקק, ושוב הטנטון התחזק יותר ויותר. החלטתי להחליף רופא, וביום חמישי (הבעיה במקור התחילה בשבת) הלכתי לרופא אחר כאשר הטנטון כבר די חזק, הוא הסתכל ואמר שעדיין היה שאריות של שעווה וניקה שוב, כעת דווקא הרגשתי הקלה מסוימת (הוא גם עשה בדיקה מהירה והיה רושם שהשמיעה בסדר). כמו כן הוא אמר שיש אדימות על עור התוף ועדיין יש קצת לכלוך שנדבק ונתן לי מי חמצן לשטוף את האוזן. אינני יודע אם זה פרט משמעותי, אבל לאחר שהוא ניקה את האוזן ובאמת חשתי הקלה הייתי כמה שעות בסביבה די רועשת (סופר מרקט), ואז הטנטון חזר בגדול. בנתיים אני שוטף את האוזן עם המי חמצן (אגב יוצאת תמיד מן תמיסה צהובה-חומה כזאת ולעיתים ממש שעווה), ועושה רושם שהטנטון רק מתחזק ומתחזק (עולה בתדר ובעוצמה, כמו כן יש לפעמים תחושה כאילו זה גם באוזן ימין). אני כבר מתחיל די להשתגע (מחר אנסה ללכת לרופא שוב), השאלה היא האם זה הגיוני המצב הזה? שככל שכביכול האוזן נקייה יותר הטנטון חזק ומטריד יותר? אולי יש בעיה אחרת??

02/05/2010 | 22:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב קודם כל להרגע ומייד !! נשמע שהיה לך פקק מרשים באוזן, ואולי כדאי גם להוסיף טיפות אנטיביוטיקה להרגעה אבל אני לא יכולה לדעת בלי לבדוק אותך. ככל שאת יותר מתוחה ומנסה להעריך את מצב האוזן והטיניטוס כך הוא עשוי להחמיר כך שבאמת כדאי שתעזבי אותו, ותטפלי בנושא האוזן המגורה והמסכנה שעברה כמה רופאים בכמה ימים.... בברכה, ד"ר טליה מרק, יעוץ להתאמת מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, www.tinnitus.co.il

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס