מה הסיבה לחוסר היציבות בגופי???

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

28/02/2010 | 11:10 | מאת: איתן

שלום, אני בן 40, משקל גוף תקין, לא מעשן, לא שותה, חיים קצת לחוצים (איש הייטק וסטודנט). מזה חודש וחצי סובל מחולשה, תשישות ועייפות ובעיקר - חוסר יכולת לעמוד חזק על שתי רגליי מבלי למעוד אחורה או קדימה וכן חוסר יציבות וש.מ גם הליכה עם תחושת סחרחורת קלה. הסימפטומים מללוים אותי 24 שעות ביממה, להוציא בשינה או בישיבה שם אינם מורגשים. ממה שקראתי, ברפואה זה מוגדר כתחושת ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה. חודש לפני תחילת תחושות אלה, היו לי כאבי ראש וכאבים בארובות העיניים ששללו תהליך תופס מקום או משהו מסוכן אחר בבדיקת MRI מוח שעשיתי. בדיקות דם תקינות לחלוטין (באמצע גבול הנורמה) לנוציא בדיקת B12 וחומצה פולית, שבגינן לוקח תוספי מזון וזריקות לשריר שנכון לרגע זה - ללא הטבה. בדיקת שמיעה - מצאה ירידה בשמיעה יחד עם טינטון באוזן שמאל בלבד, ממנו אני סובל מגיל 10. בדיקות א.א.ג שללו סינוסיטיס, בדיקה נירולוגית תקינה לחלוטין, בדיקת רופא עיניים תקינה לחלוטין. צריך השבוע לעשות בדיקת יציבות באסף הרופא. מאוד מודאג כי מאוד סובל מהסימפטומים של חוסר היציבות בעמידה והליכה, שמעסיקים את מוחי כל היום ועד כה - ללא אבחנה של מקור הבעיה. חוץ מלנסות להרגיע אותי ולהגיד לי שמקור נפשי, מה אפשר עוד לעשות לדעתך???????? האם ייתכן שזה וירוס ששוכן בגופי כבר חודשיים? אולי קנדידה?? משהו חמור יותר? אני מניח שיש לך נסיון רב במחלות פנימיות ואולי נתקלת בבעיה דומה לשלי בעבר ותוכלי לסייע לי בהמשך הבירור שעד כה העלה חרס. תודה ושבוע טוב, איתן

28/02/2010 | 20:29 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום איתן, 1. אני מתחילה מהסוף להתחלה כי עיקר דאגותיך הן שלא מדובר במשהו נפשי... ולכן : הדבר האחרון שאני אומר לך הוא שהמקור נפשי...כמובן שכאשר יש חוסר יציבות + חוסר וודאות לגבי הסיבה, נכנסים לסטרס, וזה הכי נורמלי להגיב כך. 2. חשוב לבצע את בדיקות שווי המשקל ובאסף הרופא הן מבוצעות באופן מקצועי כך שאני מקווה שיהיה בהן רמז. 3. חסר של 12B וחומצה פולית יכול להיות טריגר לתחושות אבל העובדה שאתה מקבל טיפול לא אומרת שזה נעלם בשניה... יכול להיות תהליך יותר ממושך, ועדיין שזו היתה הסיבה. בין השאר צריך להמשיך ולעקוב אחרי הבדיקות וגם לבצע בדיקות דם נוספות ומקיפות, כולל תפקודי בלוטת מגן, וכאן המקום להתיעץ עם פנימאי. 4. העובדה ש MRI תקין היא מצוינת ומרגיעה. האם נוירולוג גם ראה את הצילומים ? 5. אם יש ליקוי שמיעה - בלי שום קשר לסחרחורת, כדאי ללכת עם מכשיר שמיעה באוזן זו ולא להזניח - זה גם יקל על הטיניטוס, וזה סתם בונוס לתשובה שלי :) בברכה, ד"ר טליה מרק, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

01/03/2010 | 12:11 | מאת: איתן

חג שמח ד"ר טליה, מאוד מעריך את התשובה המפורטת, המקצועית, האנושית והיחס החם. אכן, אני מאוד לחוץ וחרד מכך שגופי יצא מש.מ ומאיזון ואני לא יכול לעמוד על שתי רגליי יותר מ - 15 שניות מבלי למעוד אחורה או קדימה. לא יודע אם קשור לכאבי הראש שהיו לי קודם וחלפו כמו שלא יודע אם זה קשור לאוזן או למוח או לעמוד השדרה הצווארי או לכך שמערכת החיסון תוקפת את הגוף שלי, כמו במחלת מיאסטניה גרביס (שיכולה להתחיל עם חולשה בגפיים וסימפטומים דומים לשלי) או תוצאה של סטסרס (מה לא נראה לי הגיוני בעליל) או השד יודע מה - אני רק יודע שאי הוודאות הורגת אותי. וכן, נירולוגית מומחית לכאבי ראש ד"ר רחל הרינג, ראתה גם את הדיסק של MRI אמרה שתקין לחלוטין ונתנה לי ויטמינים גם בזריקות. גם בדיקת בלוטת התריס תקינה. הבוקר עשיתי בדיקות דם לברזל אך לא נראה לי שמשפ תבוא הישועה. ד"ר טליה היקרה: האם לבקש גם בדיקת BERA? או פוסטוגרפיה - יציבה ממוחשבת? או MRI רקמות רכות בצוואר? או בדיקה של הולכה של העצבים ההקפיים? אפשר להשתגע מכל הבדיקות האינסופיות האלה ובעיקר מההמתנה ואי-הוודאות. את רופאה מדהימה, לא ניתקלת בבעיה דומה לשלי מימייך??? אוף, הלוואי וזה יעבור לי לבד כמי שבא לבד....ושחס וחלילה אני לא נכנס לסרט כרוני לכל החיים כי נפשית אני ממש לא בנוי לזה..ממש לא. תודה, איתן

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס