מכשיר השמיעה משתנה לרעה במצבים שונים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

24/02/2010 | 10:04 | מאת: שומע, אך יש כאלה ששומעים יותר...

שלום לך, רכשתי מכשיר שמיעה CIC לאוזן שמאל במכון והוא בסה"כ עושה את עבודתו. הבעיה מתחילה כאשר הרעש בסביבה משתנה, ואז המכשיר "מתאים" את עצמו לסיטואציה, אך לצערי לרעה... אני חש שהאוזן נאטמת (בדרגות מסויימות, תלוי בסוג הרעש) ואני שומע אף פחות טוב מאשר ללא המכשיר! לדוגמא: כאשר אני שם מוסיקה ברדיו באוטו (בדיבורים אין בעיה), כאשר אני פותח את החלון באוטו, בחדר האוכל בעבודה כאשר יש רעש של האנשים המשוחחים ביניהם, בהצגות הכל בסדר חוץ מהפעמים שהקהל צוחק, בפיכפוך מי הברז בכיור בשטיפת ידיי, וכו' וכו'. הצרה היא שהסיטואציות שכיחות מידי וזה כבר מפריע. ביקשתי במכון שיבטלו את מצב האוטומט ושיפעל רק המצב של ברירת המחדל אך לצערי, הם לא כל כך שולטים בתוכנה ועושים ניסוי ותעיה שאף פעם לא פותר לי את הבעיה. האם כך זה בכל המכשירים המשוכללים? האם אין מכשיר דיגיטלי פשוט שמותאם למצב אחד בלבד שיתאים לי כאדם עם פגיעה קלה בשמיעה? תודה!

24/02/2010 | 22:49 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב איני יודעת איזה מכשיר ברשותך ומה יכולותיו, אבל אם אתה מרגיש לא מטופל נכון צריך לשוחח על כך. תמיד יש קלינאי תקשורת שיותר בקיא במכשירים מסוימים ואולי כדאי שהמכון יתייעץ עם כזה - אבל אתה צריך להסביר להם את תלונותיך. ויש מכשירים מרובים, גם כאלה שאין להם תכניות מיותרות והם לא משנים מצבים, אבל לא תמיד זאת ההתאמה הנכונה ולעיתים המכשיר פשוט מידי ויכולותיו נמוכות מידי.... ואיני יכולה לדעת בלי לראות את בדיקות השמיעה שלך. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

25/02/2010 | 10:38 | מאת: שומע, אך יש כאלה ששומעים יותר...

המכון לא שש לבקשותיי לפנות לחברה של המכשיר/לגורמים נוספים שיכולים לסייע, ורק מזמנים אותי שאבוא והם ינסו לפתור את הבעיה. בתכלס, משנים פרמטר פה, פרמטר שם, מבלי להבין הרבה ומקווים שהישועה תגיע משום מקום. לצערי אין להם פיתרון או את הידע הדרוש לפיתרון... ישנם אפשרויות נוספות שעולות בראשי: 1. פניה למכון אחר המייבא מכשיר זה 2. פניה באימייל לחברה של המכשיר... מודה לך על עזרתך ועל עצותייך!

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס