טינטון וכאבי לסת

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

23/02/2010 | 23:00 | מאת: בר

יש לי בעיה בלסת, מין קלקים, אני הולך לטפל בזה בפיזיותרפיה. יש לי גם כאבים באזניים אבל מאחור כזה... יותר לכיוון האחורה של הראש... לאחרונה יש לי טינטון באזניים, מין כזה קול מעצבן, לא חזק כל כך אבל הוא ממש מציק לי. רציתי לדעת אם אחרי הטיפול הטינטון ייעלם? מה הסיגוי שהוא ייעלם לגמרי? בתודה מראש.

24/02/2010 | 22:39 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב 1. הכאבים מאחורי האוזניים - קשורים כנראה לשרירי העורף (כי זה איזור החיבור שלהם). 2. אין קשר ממשי בין טיניטוס וכאבי פרק לסת פרט לתחושה שיש קשר לאוזניים בשני המקרים... הכאבים הם בפרק, הטיניטוס הוא תופעה מוחית וכל דבר - שונה ממשנהו. מה שכן - אם יש כאבים עזים, בכלל לא משנה איפה, וגם טיניטוס - יש סיכוי שתחושת הטיניטוס תהיה חזקה יותר.... 3. וצריך בכל מקרה לגשת לרופא אא"ג ולבצע בדיקת שמיעה בשל הטיניטוס. בברכה ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אף אוזן וגרון, מכשירי שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) והיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, להזמנת תור 03-5272477, 04-6225223

31/03/2010 | 18:51 | מאת: עדי מ

אני סבלתי קשות מטינטון בשנים האחרונות ולאחר טיפולים שעלו לי עשרות אלפי דולרים וקריאת ספרים ומחקרים במאות שעות, כולל שיחות עם אנשים שיש להם טינטון, אני סבור שברוב המקרים הטינטון קשור להפרעות בלסת (גם אם אין כל סימפטומים). רבים מהסובלים מטינטון יכולים להשפיע על עוצמתו בלחיצה או פתיחה של הלסת, אולם לדבריהם הא.א.ג. כלל לא שאל אותם על כך.כמו כן רבים מהסובלים מטינטון מתלוננים על כאב בתוך האוזן, באזור מפרק הלסת או בסמוך להם. טיפול אוסיאופטי לעיתים עוזר, אולם אין מחקר שמוכיח זאת (לא נעשה). אני מציע להיות חשדן ובררן לגבי כל תשובה הניתנת ביחס לטינטון, ולא משנה מי נותן אותה.

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס