איך אני יכול לטפל באי היציבות שלי???

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

14/02/2010 | 21:28 | מאת: איתי

שלום טליה, בעבר עזרת לי מאוד עם המלצותייך והנה שוב יש לי בעיה חדשה ומציקה. אני סובל מכאבי ראש וסחרחורות או ליתר דיוק אי-יציבות (תחושה של ציפה, כאילו אני עומד על רפסודה ותחושה של חוסר יציבות וחולשה בהליכה עפ תחושה של רגליים חלשות וכאילו אני עומד ליפול). עשיתי לפני כשבוע בדיקת MRI מוח שיצאה לשמחתי תקינה לחלוטין. כאבי הראש כמעט ונעלמו להם. רק תחושת הסחרחורות, וליתר דיוק, אי-היציבות וחוסר ש.מ נותרה בעינה כמעט חודש. אולי יש קשר לכאבי הראש שהיו ואולי אין בכלל קשר - לא ממש יודע. בדיקות דם שעשיתי הראו B12 גבולי של 230 כאשר הגבול התחתון זה 211 ולכן התחלתי לקחת את הטריפל ויטמינים ואקח גם שתי זריקות. לא יודע אם יש קשר לסחרחורות, אבל אף פעם לא היה לי B12 גבוה (הכי גבוה שלי בהסטוריה זה 350) כך שאולי בכלל אין קשר לסחרחורות. התחלתי גם לקחת כדורים של חומצה פולית לחיזוק, למרות ששוב, לא בגלל שאצלי היא נמוכה. בדיקת סינוסים ואוזניים ע"י א.א.ג - תקינה לחלוטין. בדיקת נירולוגית מומחית לכאבי ראש - תקינה לחלוטין. מחכה לבדיקת שמיעה ו - EEG שאני בספק אם יראו משהו וגם אם כן, אזי ממה שקראתי באינטרנט זה טיפוסי לסחרחורת מסוג ורטיגו ולא לחוסר יציבות/ש.מ. שאלויתיי 1. האם ייתכן שיש לי וירוס עונתי או משהו דומה בגוף שגורם לי לתחושה כל כך הרבה זמן ושזה יחלוף מעצמו? 2. האם כדאי לעשות בדיקות דם נוספות כמו לבלוטת התריס או אחרים למציאת הבעיה? 3. האם סחרחורת שלא עוברת מהסוג שלי במשך חודשים זה משהו זניח או שיכולה להצביע על דגל אדום של מחלה מסוכנת אחרת? 4. רופא המשפחה נתן לי לנסות סינרזין לסחרחורות. קראתי שאתה לא ממש ממליץ אם אין הבחנה מדוייקת ואם כן אז אתה ממליץ על בטיסטין כחלופה טובה יותר. האם במצבי, של חוסר יציבות/שיווי משקל, כדורים אלה יעזרו לי או שהם מיועדים רק לסחרחורות מסוג ורטיגו? 5. האם ייתכן שטראומה או סטרס הביאה אותי למצב הזה כולל הסחרחורות שתוקפות אותי והאם זה עשוי לחלוף מעצמו עם הזמן? אשמח על כל טיפ שתתני לי להמשך בדיקות/התחלת טיפול.... איתי

15/02/2010 | 12:59 | מאת: איתי

שכחתי לציין שאי בן 39 ללא מחלות רקע, אתלט לשעבר, לא משען או שותה וכי יש לי טינטון באוזן שמאל מאז גיל 10 כתוצאה מסטירה מצלצלת שקיבלתי באוזן. הטינטון נשמע לרוב רק בתנאי שקט מוחלט (בשינה), לפעמים מתחזק ונחלש אבל לא ממש מטריד אותי, התרגלתי. האם יש קשר לסחרחורות או ליתר דיוק חוסר היציבות? האם אני יכול לחזור לרוץ או שאסור לי בשלב הזה בגלל חוסר היציבות של הגוף? שוב תודה טליה, איתי

15/02/2010 | 17:44 | מאת: איתי

מה לעשות ד"ר טליה היקרה..אני משתגע כבר חודש פלוס.... לחכות ואולי זה יעבור לבד?

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס