טינטון

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס

03/01/2010 | 02:58 | מאת: עינת

שלום דר' מרק, לפני כמה חודשים, בעקבות צנון קשה, החל לי טיניטוס באוזן שמאל. הוא לא היה נורא ולא ממש הפריע לי, אבל עשיתי את כל הבדיקות שהרופא א.א.ג. שלח אותי והכל תקין. לפני כמה ימים אפילו לא שמעתי אותו לפני השינה.. איך שמחתי. לצערי, אתמול יצאתי למסיבה והיה שם מוסיקה בעוצמות חזקות. באותו רגע לא ממש הרגשתי בזה אבל ברגע שיצאתי משם החלו לי צפצופים מגיהינום. גם הטיניטוס מאוזן שמאל חזר והיה חזק מאוד, בנוסף היה לי צפצוף מונוטוני כללי ממקור לא ברור, ועוד תחושות מוזרות- כמו מתכת מנוסרת. כמובן שלא הצלחתי להרדם, ודי נכנסתי להיסטריה.עם השעות זה החל להחלש והיום במשך היום זה לא הפריע לי בכלל. עכשיו כשאני צריכה ללכת לישון, אני עדיין שומעת צפצופים מוזרים וקצת תחושה של אוזניים סתומות.זה מחרפן אותי ומלחיץ אותי מאוד. האם גרמתי לנזק בלתי הפיך? זה לא יעבור לעולם? מה עליי לעשות? ומאיפה הופיעו כל הצלצולים השונים האלו בבת אחת? אני מאוד מודאגת. אשמח לשמוע את דעתך עינת

03/01/2010 | 03:19 | מאת: עינת

עוד שאלה קטנה- האם יש סיכוי שזה יעבור תוך כמה ימים? זו כמובן לא פעם ראשונה שיש לי צפצוף אחרי מסיבה, אבל זה תמיד עבר יום אחרי. האם ייתכן שבעקבות הטינטון הקודם, יש לי רגישות? האם אסור לי להתקרב למוקדי רעש יותר? סליחה על המגילה, אבל אני ממש מפחדת שזה לא יעבור.

03/01/2010 | 10:56 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב אני מקווה שהצלחתי להדגיש לך את חשיבות ה"להרגע" כי את מלחיצה את עצמך נורא.... ולא קרה שום דבר. מותר לך ללכת למסיבות, אם יש יותר מידי רעש אפשר לשים אטמי אוזניים פשוטים ואם המוזיקה נעימה לך לא חייבים, ולעיתים קרובות אחרי חשיפה לרעש במסיבה יש טיניטוס זמני שנרגע בהמשך. ככל שאת יותר בפאניקה כך הרגיעה נדחית... לכן תרגעי, תני לטבע לעשות את שלו ולמוח לסנן את הטיניטוס. בברכה, ד"ר טליה מרק, מומחית ברפואת אא"ג, שיקום שמיעה, טיפול בטיניטוס (טינטון) ובהיפראקוזיס, מנהלת רפואית, אופקים איכות השמיעה, טלפון 1-700-50-60-52

מנהל פורום מכשירי שמיעה, טיניטוס והיפראקוזיס